Ελλάδα
22-07-2021 | 14:56

Υποχρεωτικά self test και rapid test εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στον τουρισμό

Newsroom
Μοιράσου το
Κορονοϊός κρούσματα στην Ελλάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Νέα μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί για τους εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια των τελευταίων ημερών.

Κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίασή της ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε η εισήγηση για υποχρεωτική διενέργεια ενός self test και ενός rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το μέτρο, το οποίο ισχύει από την προηγούμενη εβδομάδα για τα «πορτοκαλί» -αυξημένης επιτήρησης νησιά,  φαίνεται ότι επεκτείνεται πλέον σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης, ώστε να διευκρινιστεί ποιους θα επιβαρύνει το κόστος των διαγνωστικών ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω κλάδος δεν υπάγεται στο μέτρο της υποχρεωτικότητας για εμβολιασμό, γεγονός που όπως φαίνεται οδήγησε τους ειδικούς στη λήψη εναλλακτικών μέτρων, προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους αλλά και να περιοριστεί η διασπορά του ιού. 

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στις 6 το απόγευμα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.