Απέτυχε και η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου της SpaceX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απέτυχε και η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου της SpaceX
«Τουλάχιστον, ο κρατήρας βρίσκεται σε καλό σημείο!», ανέφερε ο Έλον Μασκ.

Απέτυχε και η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου Starship της SpaceX, όπως και οι τρεις προηγούμενες, καθώς το πρωτότυπο εξερράγη, ανέφερε στο Twitter ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ.

«Κάτι σοβαρό συνέβη» τη στιγμή της καθόδου. «Θα πρέπει να διαπιστώσουμε τι ήταν, αφού εξετάσουμε τα συντρίμμια, αργότερα σήμερα», έγραψε στην ανάρτησή του, προσθέτοντας, αστειευόμενος: «Τουλάχιστον, ο κρατήρας βρίσκεται σε καλό σημείο!».

Η δοκιμαστική εκτόξευση, από τη Starbase, κοντά στη Μπόκα Τσίκα, στο νότιο Τέξας, αρχικά ήταν προγραμματισμένη για χθες Δευτέρα, όμως αναβλήθηκε για σήμερα επειδή ο επιθεωρητής της FAA, της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας της αεροπορίας, δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στην περιοχή.

Οι μεγαλύτεροι και με περισσότερες δυνατότητες Starship προορίζονται να αντικαταστήσουν τους σημερινούς επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους Falcon και τις κάψουλες Dragon της Space X τόσο για επανδρωμένες όσο και μη επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις. Ο τελικός στόχος για τα μακρινά ταξίδια είναι μετά την εκτόξευση του Starship για τη Σελήνη ή τον 'Αρη, ο Super Heavy να επιστρέφει στη Γη για να χρησιμοποιηθεί ξανά. Για τα πιο κοντινά ταξίδια ο Starship θα κάνει μόνος όλη τη δουλειά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider