Ελλάκτωρ: Ζητά παράταση για την Εγνατία Οδό;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Ζητά παράταση για την Εγνατία Οδό;
Ο λόγος σχετίζεται με την απόφαση του καναδικού ομίλου Roadis, μέχρι πρότινος εταίρου της θυγατρικής της Ελλάκτωρ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, στον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό, να μη συμμετάσχει τελικά στις διαδικασίες.

Πληροφορίες σχετικά με την πρόθεση του ομίλου Ελλάκτωρ να στείλει αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ με το οποία θα ζητά την κατά ένα μήνα παράταση του διαγωνισμού της Εγνατίας Οδού, κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο λόγος σχετίζεται με την απόφαση του καναδικού ομίλου Roadis, μέχρι πρότινος εταίρου της θυγατρικής της Ελλάκτωρ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, στον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό, να μη συμμετάσχει τελικά στις διαδικασίες επικαλούμενος, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, αδυναμία λόγω ευρύτερων οικονομικών ζητημάτων (ζημίες κυρίως στον κλάδο των αερομεταφορών όπου δραστηριοποιούνται οι Καναδοί).

Με αποτέλεσμα, λίγο πριν την κατάθεση προσφορών (1 Απριλίου) να ξεμείνει από συνεταίρο το γκρουπ Ελλάκτωρ αν και εμφανίζονταν έτοιμο να δηλώσει συμμετοχή, έχοντας και τραπεζική στήριξη, με τα χρονικά περιθώρια να μην είναι υπέρ το. Μάλιστα, πιθανόν η Ελλάκτωρ να ήθελε να κατέβει και μόνη της στον διαγωνισμό μέσω της Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Βέβαια, είναι ένα θέμα αν το ΤΑΙΠΕΔ, εφόσον γίνει τελικά ένα τέτοιο αίτημα, αποδεχτεί την κίνηση της Ελλάκτωρ αλλά και πως θα αντιδράσει ο ανταγωνισμός. Επιπρόσθετα, στην αγορά αναφέρουν ότι αν και ενδεχομένως η Ελλάκτωρ έμαθε καθυστερημένα την απόφαση της Roadis και δεν είχε χρόνο να βρει εταίρο, εντούτοις εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν πληροφορίες περί αβέβαιης συμμετοχής της κοινοπραξίας της στον διαγωνισμό, ενώ επιπρόσθετα προ ημερών έγινε και γνωστό ότι η Greenhill, συμφερόντων των μετόχων Μπάκου-Καϋμενάκη, ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της διοίκησης της εισηγμένης, αν τελικά ο όμιλος μείνει εκτός του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider