Προσφυγή κατά της ΝΙΚΕ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ετοιμάζουν Έλληνες έμποροι

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσφυγή κατά της ΝΙΚΕ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ετοιμάζουν Έλληνες έμποροι

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ετοιμάζονται να προσφύγουν περίπου 100 Έλληνες επιχειρηματίες που συνεργάζονται με τη ΝΙΚΕ, μετά την απόφαση της εταιρείας να διακόψει αιφνιδίως τη μεταξύ τους συνεργασία και μάλιστα, όπως επισημαίνουν, εν μέσω της πανδημίας.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν οι Έλληνες συνεργάτες της εταιρείας, τους ανακοινώθηκε με επιστολή, η απόφαση των Nike European Netherlands B.V. Και Νike Hellas L.t.d με την οποία τους ενημερώνουν για την «χωρίς αιτιολογία διακοπή της επιχειρηματικής συνεργασίας την 31η Μαϊου του 2022» και για λόγους, όπως αναφέρεται στην επιστολή «στρατηγικής».

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά συνολικά περισσότερα από 300 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, στα οποία απασχολούνται από 1.200 έως 1.500 άτομα.

Όπως επισημαίνει στο insider.gr εμπορικός συνεργάτης της εταιρείας που διατηρεί συνολικά 4 καταστήματα, επρόκειτο για αιφνίδια απόφαση για την οποία οι Έλληνες έμποροι ετοιμάζουν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ έχει ενημερωθεί τόσο το υπουργείο Ανάπτυξης όσο και και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Η επιλεκτική αυτή απόφαση της ΝΙΚΕ πλήττει τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης καθώς δεν αφορά στο σύνολο των καταστημάτων της επικράτειας αλλά μόνο συγκεκριμένα καταστήματα τα οποία δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα ή μη τήρηση των όρων συνεργασίας κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας» σημειώνει ο ίδιος.

Οι έμποροι που συνεργάζονται με την εταιρεία κάνουν λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό», σημειώνοντας ότι ουσιαστικά δημιουργείται με αυτό τον τρόπο ένα «κενό» στην Ελλάδα το οποίο θα καλυφθεί στη συνέχεια με άλλους συνεργάτες αλλά ουσιαστικά οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες καταστήματα που είχαν προϊόντα της εταιρείας και μέσω των οποίων πραγματοποιούσαν υψηλό τζίρο.

Ο ίδιος σημειώνει στο insider.gr ότι οι ελληνικές εταιρείες που συνεργάζονται με τη NIKE, ήταν «απόλυτα καθαρές» κι δεν υπήρχε από την πλευράς του καμία παράβαση των όρων συνεργασίας, αντίθετα εν μέσω κορονοϊου και με κλειστά καταστήματα ανταποκρίνονταν εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Η NIKE και ο «ξαφνικός θάνατος» των Ελλήνων εμπορικών εταίρων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider