Reds: Με φόντο τις προθέσεις των… «τρίτων» μετόχων - Και στο βάθος Ελλάκτωρ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reds: Με φόντο τις προθέσεις των… «τρίτων» μετόχων - Και στο βάθος Ελλάκτωρ
Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου αναμένεται να υπάρχει μια άτυπη «πρώτη μάχη» μεταξύ της διοίκησης της Ελλάκτωρ.

Για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα η εξ αναβολής γενική συνέλευση της Reds, θυγατρικής της Ελλάκτωρ, με βασικό θέμα την πώληση ακινήτου της εταιρείας στη Ρουμανία, και στην αγορά, στον κλάδο αλλά και στο εσωτερικό του ομίλου κάνουν λόγο για.. «συνοριακά επεισόδια», αψιμαχίες μετόχων αλλά και για μια διαδικασία που έχει ως φόντο τις… «προθέσεις τρίτων πλευρών και μετόχων».

Γιατί λέγονται τα παραπάνω στο παρασκήνιο; Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, οπότε και συνεχίζει η έκτακτη γενική συνέλευση της REDS με θέμα την πώληση ακινήτου που βρίσκεται στο Βουκουρέστι, αναμένεται να υπάρχει μια άτυπη «πρώτη μάχη» μεταξύ της διοίκησης της Ελλάκτωρ, μητρικής της Reds, και της ολλανδικής Reggeborgh Invest δια μέσου ενός «τρίτου» προσώπου που βέβαια έχει μετοχικό πόστο τόσο στη real estate θυγατρική, όσο και στη «μαμά» εταιρεία.

Όπως είναι γνωστό, στις 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση της REDS που είχε ζητήσει ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος με στόχο να αποτραπεί η συγκεκριμένη πώληση του ακινήτου στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της REDS, με ποσοστό άνω του 11%, βρίσκεται εδώ και μήνες σε διαμάχη με τη διοίκηση τόσο της εταιρείας ακινήτων, όσο και της μητρικής Ελλάκτωρ. Μάλιστα, είναι ένας εκ των μετόχων της Ελλάκτωρ, που μαζί με την Reggeborgh ζητούν την αλλαγή διοίκησης στον κατασκευαστικό όμιλο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εμφανίζεται να θεωρεί χαμηλό το τίμημα των 11,4 εκατ. ευρώ για το ακίνητο στη Ρουμανία (πρόκειται για οικόπεδο οκτώ στρεμμάτων στο κέντρο του Βουκουρεστίου), να επιθυμεί την ακύρωση της συναλλαγής, η οποία θα ληφθεί λίγο πριν τη Γ.Σ. της μητρικής Ελλάκτωρ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διοίκηση, η αξία του ακινήτου έχει αποτιμηθεί από την Deloitte σε περίπου 6,5 εκατ. ευρώ, άρα, η τιμή πώλησης κρίνεται ως συμφέρουσα.

Βέβαια, δεν είναι απολύτως σαφές το κατά πόσο βέβαια αυτές οι αψιμαχίες ή και η έκβαση της γ.σ. μπορούν να επηρεάσουν, με κρίσιμο τρόπο τις μετοχικές και διοικητικές εξελίξεις στην Ελλάκτωρ. Ούτε και το πόσο πιθανό είναι να υπάρξει και νέα αναβολή, και με ποια αφορμή ή μέσω ποιας νομικής ενέργειας, ενόψει και της έκτακτης Γ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιανουαρίου. Εκτός αν κάτι τέτοιο αποφασίσει η διοίκηση της Reds.

Ωστόσο, η συμπόρευση του κ. Παναγιωτόπουλου με τους Ολλανδούς της Reggeborgh στο μέτωπο της Ελλάκτωρ, και το αίτημά του κόντρα στις προθέσεις της Reds, προκαλεί ίντριγκα στην αγορά και στους κύκλους του κατασκευαστικού κλάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider