Αντιδρούν οι επιχειρηματίες της εστίασης: «Ελάχιστα τα μέτρα στήριξης» 

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιδρούν οι επιχειρηματίες της εστίασης: «Ελάχιστα τα μέτρα στήριξης» 
Δεν επαρκούν τα μέτρα στήριξης για την εστίαση, όπως τονίζει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, μετά τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα.

Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της εργασίας που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, δεν ικανοποιούν τους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι καλούνται την Τρίτη και για έναν μήνα να κατεβάσουν ρολά στα καταστήματά τους.

«Τα μέτρα είναι ελάχιστα. Είναι ουσιαστικά τα ίδια που είχαν ληφθεί τον περασμένο Μάρτιο, σε ένα περιβάλλον βέβαια εντελώς διαφορετικό» σχολιάζει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ο κλάδος έχει πληγεί βαρύτατα από την πανδημία του κορονοϊού, η πτώση του τζίρου έχει φτάσει τους τελευταίους μήνες το 60%, οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών έχουν συσσωρευτεί επομένως τα μέτρα στήριξης έπρεπε να είναι βάσει αυτών των δεδομένων.

Φόβοι για λουκέτα και απολύσεις

Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, αναφέρει για το θέμα των ενοικίων ότι ενώ για τον Νοέμβριο θα ισχύσει η μείωση κατά 40%, τον Δεκέμβριο και εφόσον ανοίξουν τα καταστήματά τους, οι επιχειρηματίες θα κληθούν να πληρώσουν κανονικό ενοίκιο.

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, οι επόμενοι μήνες για τον κλάδο αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι με την ανησυχία για λουκέτα και απολύσει να εντείνεται.

Διαβάστε επίσης:

Nέα δεδομένα στην εστίαση – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider