Αλλαγές στο ωράριο εστιατορίων και μπαρ ζητούν οι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλαγές στο ωράριο εστιατορίων και μπαρ ζητούν οι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη
«Τα κρούσματα στην περιοχή είναι ελάχιστα, να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας μας έως τις 2» τονίζει στο insider.gr o πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης.

Την άρση του μέτρου που αφορά στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έως τις 12 τα μεσάνυχτα ζητούν οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη εφόσον, όπως σημειώνουν, τα κρoύσματα κορονοϊού στην περιοχή είναι πλέον ελάχιστα.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο insider.gr ο Γιάννης Φιλοκώστας, πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν αρχικά την παράταση του ωραρίου έως τις 2 αντί για τις 12 τα μεσάνυχτα που ισχύει σήμερα.

«Τα κρούσματα στην περιοχή είναι πλέον ελάχιστα και παρόλο που εδώ και δύο εβδομάδες ζητάμε να επεκταθεί το ωράριο έως τις 2, μέχρι στιγμής δεν έχουμε εισακουστεί» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι περίπου 600 καταστήματα της περιοχής λειτουργούν ουσιαστικά και έχουν κατανάλωση μετά τις 11 το βράδυ. «Στην πραγματικότητα αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν για μία ώρα. Οι επιχειρηματίες έχουν καταστραφεί, είναι σαν να βρίσκονται σε συνθήκες lockdown» υπογραμμίζει ο κ. Φιλοκώστας.

Σκέψεις για παράταση μίας ώρας επιπλέον

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Μιχάλης Επιτροπίδης παραβρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε τηλεοπτική εκπομπή παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στον οποίο και έθεσε το συγκεκριμένο αίτημα.

«Ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός για την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου στη Θεσσαλονίκη σημείωσε μάλιστα πως υπάρχει σχετική εισήγηση για κλείσιμο των καταστημάτων στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ωστόσο όπως είπε, τα μέτρα είναι ζήτημα της επιτροπής των λοιμωξιολόγων» τονίζει ο κ. Φιλοκώστας.

Σημειώνεται ότι η πτώση του τζίρου αυτή τη στιγμή αγγίζει το 60% στα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και φτάνει ακόμη και το 80% σε κάποιες περιοχές που περίμεναν κόσμο λόγω της ΔΕΘ που ακυρώθηκε. Τέλος σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης, ένα στα τρία καταστήματα του κλάδου είναι πιθανό να βάλει λουκέτο το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις για το ωράριο: «Η κυβέρνηση να αφήσει την εστίαση να δουλέψει»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider