Δύσκολο το καλοκαίρι για τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύσκολο το καλοκαίρι για τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Αρκετά καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας δεν άνοιξαν καθόλου το φετινό καλοκαίρι ενώ ακόμη κι όσα λειτούργησαν είδαν μεγάλη πτώση στον τζίρο τους.

Μεγάλο είναι το πλήγμα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού για τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Αρκετά καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος δεν άνοιξαν καθόλου το φετινό καλοκαίρι ενώ ακόμη κι όσα λειτούργησαν είδαν μεγάλη πτώση στον τζίρο τους.

Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στις αρχές του καλοκαιριού, η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων, σε ποσοστό 79,1%, είτε δεν άνοιξε καθόλου είτε πραγματοποίησε σχεδόν μηδενικό τζίρο κατά τον πρώτο μήνα επαναλειτουργίας της επιχείρησης μετά το lockdown.

Περίπου δύο μήνες μετά και έπειτα από το άνοιγμα του τουρισμού, η εικόνα μπορεί να φαίνεται συγκριτικά καλύτερη σε σχέση με τις αρχές του καλοκαιριού παραμένει ωστόσο απογοητευτική και εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα στοιχεία που συγκεντρώνονται για το σύνολο του καλοκαιριού.

Στα παραπάνω, ήρθε να προστεθεί και το νέο ωράριο λειτουργίας που πλέον εφαρμόζεται στα εστιατόρια και μπαρ της πόλης, με την πρωτεύουσα ουσιαστικά να ερημώνει μετά τα μεσάνυχτα. Έτσι ακόμη και όσοι ήθελαν να συνδυάσουν βόλτα, φαγητό, ποτό και και ψώνια στις συγκεκριμένες περιοχές, πλέον περιορίζονται από το ωράριο έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα σε Πλάκα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη

Στο πλαίσιο αυτό, ως θετική χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τη δυνατότητα να ανοίγουν τα καταστήματα σε Πλάκα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη όλες τις Κυριακές του έτους, μετά την απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γιώργο Δημόπουλος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης τονίζει στο insider.gr πως η απόφαση αυτή αφορά μόνο τις συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές και όχι το σύνολο του κέντρου της Αθήνας και για αυτό βρίσκει θετικούς τους εμπόρους που μάλιστα είχαν ήδη παροτρύνει τους αρμόδιους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Καφούνης σημειώνει μάλιστα ότι πρόκειται ουσιαστικά για μία απόφαση που ουσιαστικά νομιμοποιεί αυτό που ήδη συμβαίνει, καθώς τα τουριστικά καταστήματα ήδη λειτουργούσαν τις Κυριακές στις συγκεκριμένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Κατέβασαν ρολά για το υπόλοιπο καλοκαίρι εστιατόρια και μπαρ στην Πάρο

Άδειασαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τα μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider