Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Mahmoud Abbas στην Αθήνα.

Απευθυνόμενος στον Παλαιστίνιο πρόεδρο ο κ. Παυλόπουλος ανάφερε ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος και πρόσθεσε ότι ακόμη και όταν συμβεί αυτό «δεν πρόκειται η Μέση Ανατολή να βρει την ειρήνη και την προοπτική που της ταιριάζει αν δεν λυθεί το Παλαιστινιακό ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με την δημιουργία του Παλαιστινιακού Κράτους. Και σ’αυτόν τον τομέα οι θέσεις μας, επίσης, είναι διαχρονικές, παραδοσιακές και δεν πρόκειται να αλλάξουν».

Η λύση που πρέπει να βρεθεί, πρέπει να ανταποκρίνεται πριν απ’όλα στο Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος. Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτές είναι οι αρχές που, όπως γνωρίζετε, στηρίζονται από την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό. Πέρα και έξω από τις κυβερνητικές αλλαγές, εμμένουμε στις αρχές μας αυτές, συμπαριστάμεθα στην προσπάθεια για την εμπέδωση αυτών των αρχών και την επίλυση του Παλαιστινιακού με βάση αυτές τις αρχές».

Ο κ. Abbas από την πλευρά του μίλησε για τις στενές ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο πλευρές. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η Ελλάδα στάθηκε πάντα στο πλευρό μας σε όλα τα διεθνή fora, αναφέροντας ενδεικτικά τον ΟΗΕ, όπου η Παλαιστίνη ανακηρύχθηκε κράτος-παρατηρητής», τόνισε.

Η λύση του Παλαιστινιακού πρέπει να είναι βιώσιμη, να υπάρχει ένα Παλαιστινιακό βιώσιμο κράτος και να υπάρχουν οι δύο χώρες, η μία δίπλα στην άλλη. Εμείς τείνουμε χείρα συνεργασίας στην ισραηλινή πλευρά για να βρεθεί λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα, ανέφερε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider