Με πλειοψηφία πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλούστευση άσκησης οικονομικής δραστηριότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με πλειοψηφία πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλούστευση άσκησης οικονομικής δραστηριότητας
Κλείνοντας τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Ευρεία πλειοψηφία εξασφάλισε το νομοσχέδιο με τις διατάξεις απλούστευσης των διαδικασιών άσκησης οικονομικής δραστηριότητας. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Κλείνοντας τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή πολλών ανθρώπων. «Πρέπει να σκεφτόμαστε τους απλούς ανθρώπους που προσέρχονται για κάποια συναλλαγή τους με το Δημόσιο στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα και να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή τους ευκολότερη. Εμείς ονειρευόμαστε ένα κράτος που ο πολίτης θα βρίσκει γρήγορα το δίκιο του στο ελληνικό κράτος, δεν θα ταλαιπωρείται θα γίνονται όλα ηλεκτρονικά, με διαφάνεια και με όση το δυνατό λιγότερη γραφειοκρατία», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε ότι «κάθε γραφειοκρατικό στάδιο που είναι πολυτέλεια και μπορεί να καταργηθεί, θα καταργηθεί».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, σημειώνοντας ότι το εξειδικευμένο ηλεκτρονικό σύστημα που δημιουργήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρακολουθεί και την πορεία έκδοσης της δευτερογενούς νομοθεσίας. Τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί είναι «σφιχτά» και εντός αυτών των προθεσμιών οφείλουν να κινούνται τα υπουργεία, τα οποία στην περίπτωση που καθυστερήσουν, δέχονται αυτομάτως και τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.