Τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» παρουσίασε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.  Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο υπουργός αποκάλυψε ότι από το εν λόγω πρόγραμμα θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση 1,5 δις ευρώ επιδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο υπουργός ολοκληρώνοντας την παρουσίαση-ενημέρωση έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε επενδύσεις και ανθρώπους που είναι φερέγγυοι. «Η εποχή που έπαιρνες τα λεφτά, τα πήγαινες στο εξοχικό και το ονόμαζε ξενώνα έχει τελειώσει» υπογράμμισε.

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά δεν μπορείς «να κάνεις τον επενδυτή με χρήματα του κράτους και να μην βάζεις δικά σου».

Υπογράμμισε ότι το «Ελλάδα 2.0» δίνει πολύ μεγάλη δυνατότητα επενδύσεων, είναι ένα «τεράστιας δυσκολίας έργο αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για την χώρα», ενώ τόνισε ότι υπάρχουν 1.5 δις ευρώ για επιδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Τα 13 δις όμως δεν είναι δανεικά κι αγύριστα» τόνισε. «Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να προσθέσουμε άλλα 13 δις στα δημόσια ελλείμματα».
Επανέλαβε ότι το ελληνικό σχέδιο έχει αποσπάει στα συγχαρητήρια της ΕΕ για την ταχύτητα και ποιότητά του, ενώ ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο 10ημερο-15μερο θα κατατεθεί για έγκριση. «Την πρώτη εκταμίευση ύψους 4 δις ευρώ την περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι, και η υλοποίηση των έργων θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα» ανέφερε. 

Η συζήτηση-ενημέρωση των βουλευτών επί του "Ελλάδα 2.0" συνεχίζεται στην Βουλή με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και βουλευτών. 

Διαβάστε επίσης:

Όλη η λίστα με τις επενδύσεις-μεταρρυθμίσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ - Ποια έργα θα χρηματοδοτηθούν