Οργή Ερντογάν για την Κορσική: Λύκοι δεν θα μας φάτε, είμαστε πολύ μεγάλοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οργή Ερντογάν για την Κορσική: Λύκοι δεν θα μας φάτε, είμαστε πολύ μεγάλοι
Σε βίντεο, ο Τούρκος πρόεδρος ακούγεται να λέει: «Υπάρχει ένα τραπέζι των λύκων που ετοιμάζεται. Θέλετε να μας φάτε. Όμως είμαστε μεγάλοι για να το καταφέρετε. Δεν μπορείτε να μας φάτε».

Οργή έχει προκαλέσει στην Τουρκία η στήριξη των ηγετών των χωρών της Μεσογείου στην Ελλάδα, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να εκφράζει έντονα τη δυσαρέσκειά του.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν πόσταρε στο Twitter ένα βίντεο από το παρελθόν, στο οποίο κάνει λόγο για... λύκους.

Λίγες ώρες μετά την στήριξη των ηγετών στην Ελλάδα, όπως εκφράστηκε από το ανακοινωθέν της Ευρωμεσογειακής Συνόδου που καλεί την Τουρκία να αποκλιμακώσει την ένταση, αλλιώς θα αντιμετωπίσει κυρώσεις, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέβασε ένα βίντεο... όλο νόημα από τότε που ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, στο βίντεο, ο Τούρκος πρόεδρος ακούγεται να λέει: «Υπάρχει ένα τραπέζι των λύκων που ετοιμάζεται. Θέλετε να μας φάτε. Όμως είμαστε μεγάλοι για να το καταφέρετε. Δεν μπορείτε να μας φάτε».

Ισχυρό το μήνυμα από την Κορσική

Οι ηγέτες των χωρών της Μεσογείου έστειλαν ισχυρό μήνυμα στήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο, με την Τουρκία να καλείται να αποκλιμακώσει άμεσα, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής.

Οι χώρες που λάμβαναν μέρος στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο δεν έχουν υποχρεωτικά την ίδια θέση απέναντι στην Τουρκία, με ορισμένες, όπως η Ισπανία και η Μάλτα να διατηρούν ακόμα και σήμερα στενές σχέσεις.

Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τους επτά ηγέτες να φτάσουν σε ένα κοινό μήνυμα προς την Άγκυρα μέσω του ανακοινωθέντος της Συνόδου, το οποίο συνοψίζεται στην εξής φράση: ή η Τουρκία θα αποκλιμακώσει άμεσα τις επιθετικές της ενέργειες ή οι κυρώσεις είναι πάνω στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής σε δύο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider