Μητσοτάκης: Η συμφωνία με την Αίγυπτο δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η συμφωνία με την Αίγυπτο δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο
Με την συμφωνία, αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας στις Θαλάσσιες Ζώνες τους ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σημαντική τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την σύναψη συμφωνίας για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε από την Χάλκη ότι μέσω της συμφωνίας, αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας στις Θαλάσσιες Ζώνες τους, και επιπλέον «δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή, νομιμότητα που επιχειρήθηκε να διασαλευθεί από το παράνομο και ανυπόστατο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο».

«Με την Αίγυπτο, όπως και πριν λίγους μήνες με την Ιταλία, αποδείξαμε ότι η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια, την ειρήνη, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα πορευτούμε με όλους τους γείτονές μας. Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα πράξουν και εκείνοι το ίδιο», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider