MRB: Προβάδισμα 18,2% για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
MRB: Προβάδισμα 18,2% για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα 18,2% μονάδων της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για το μήνα Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, στην παράσταση νίκης, η διαφορά μεταξύ των δυο είναι συντριπτική με  65,3% η ΝΔ και 15,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ΚΚΕ με 5,2%, Ελληνική Λύση με 3,8%, ΜέΡΑ 25 με 2,8%, Χρυσή Αυγή με 1,5%.

insider

 

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 45,6% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 26,3%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

insider

Ανησυχία για κορονοϊό και ελληνοτουρκικά

Το ενδεχόμενο νέας έξαρσης του κορονοϊού από το Σεπτέμβριο ανησυχεί το 75,3% των Ελλήνων, ενώ το 66% «βλέπει» πολύ πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με τις τάσεις της MRB για το μήνα Ιούνιο.

Περίπου οι 7 στους 10, δηλαδή το 75,3% των ερωτηθέντων, φοβούνται νέα έξαρση της πανδημίας στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το 63,4% ανησυχεί με την πιθανότητα να ασθενήσει ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογένειας

Υψηλό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που «βλέπει» ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», καθώς στο ερώτημα πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο, οι πολίτες με ποσοστό 66% απαντούν «πολύ» και «αρκετά».

MRB: Προβάδισμα 18,2% για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
MRB: Προβάδισμα 18,2% για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider