Στο πλευρό της Τουρκίας η Ελλάδα μετά το σεισμό των 6,8 Ρίχτερ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο πλευρό της Τουρκίας η Ελλάδα μετά το σεισμό των 6,8 Ρίχτερ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την «ολόψυχη συμπάθεια του στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» μετά το σεισμό που χτύπησε την Τουρκία.

Τη συμπαράσταση της στην Τουρκία για το σεισμό που έπληξε τη χώρα εξέφρασε η ελληνική πλευρά μέσω του πρωθυπουργού καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την «ολόψυχη συμπάθεια του στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και στον τουρκικό λαό» για το σεισμό που έπληξε πόλεις στα ανατολικά της χώρας, ενώ όπως τόνισε οι ομάδες έρευνας και διάσωση της Ελλάδας είναι έτοιμες να συνδράμουν.

«Ολόψυχη συμπαράσταση στον πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες μας έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν».

Σε ετοιμότητα η ΕΜΑΚ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να του εκφράσει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε επίσης την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επικοινώνησε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο κύριος Δένδιας, όπως επίσης γίνεται γνωστό, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider