Ταχιάος: Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, στρέψτε τα φώτα στον νικητή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταχιάος: Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, στρέψτε τα φώτα στον νικητή
«H Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του».

Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο κ. Ταχιάου μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων τα οποία δείχνουν ξεκάθαρη νίκη του Νίκου Ζέρβα.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Ταχιάος ανέφερε «Υπάρχει νικητής. Στρέψτε τα φώτα στον νικητή. Εγώ είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του».

Παράλληλα χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μια «μέρα γιορτής» και προσέθεσε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν τον πίκραναν υπογραμμίζοντας: «δεν με πικραίνει ποτέ οτιδήποτε είναι θέμα Δημοκρατίας. Είναι γιορτή της Δημοκρατίας το αποψινό και ως τέτοιο πρέπει να το ζήσουμε».

Επικαλούμενος τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, τόνισε ότι ήταν πιστός στις αρχές του και στις αξίες του και έδωσε τον αγώνα όσο πιο δυνατά μπορούσε. «Θα συνεχίσω στον αγώνα για τη Θεσσαλονίκη που είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, είναι το πάθος μου».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνω. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου γι΄ αυτό το αποτέλεσμα και συγχαίρω ξανά τον νέο δήμαρχο. Επέλεξα να κάνω έναν αγώνα όπου η βασική λέξη ήταν "υπεύθυνα" και πίσω από αυτή την λέξη ήταν η αξιοπρέπεια. Νομίζω ότι η αξιοπρέπεια είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη» σχολίασε και επισήμανε ότι «μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας του του έμαθε να θέλει να κερδίζει και να ξέρει να χάνει»

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ζέρβας προκρίθηκε οριακά στον β' γύρο όμως κέρδισε με μεγάλη διαφορά την δημαρχία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που μεταδίδει το υπουργείο Εσωτερικών για το β' γύρο των δημοτικών εκλογών ο κ. Ζέρβας έχει μια καθαρή νίκη. Ειδικότερα, με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων να βρίσκεται στο 83% ο κ. Ζέρβας κερδίζει το 67,09% των ψήφων. Ο αντίπαλός του Νίκος Ταχιάος, που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο, μετράται στο 32,91%.

Ο κ. Ζέρβας πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία αλλά κατέβηκε χωρίς κομματική στήριξη, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Ταχιάου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider