Στην «αφετηρία» οι διαγωνισμοί 200 - 300 εκατ. ευρώ για τα Δικαστικά Μέγαρα – Αναζητά συμβούλους το υπ. Υποδομών

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην «αφετηρία» οι διαγωνισμοί 200 - 300 εκατ. ευρώ για τα Δικαστικά Μέγαρα – Αναζητά συμβούλους το υπ. Υποδομών
Εκκρεμούν οι τελικές προδιαγραφές, το τελικό κόστος των συμβάσεων, η διάρκεια της παραχώρησης, η οποία αναμένεται να διαμορφωθεί στα 25 -27 έτη, μαζί με την κατασκευαστική περίοδο.

Προχωρούν οι διαδικασίες για τους διαγωνισμούς που σχετίζονται με την κατασκευή και ανακατασκευή 12 νέων και υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό τα 200 εκατ. ευρώ, ίσως και υψηλότερα, στα 300 εκατ. ευρώ, με το μοντέλο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις του υπουργείου Υποδομών στη «Διαύγεια», με ημερομηνία 02/03/2021, το υπουργείο πρόσφατα προχώρησε στη «συγκρότηση Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για την ανάθεση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών χρηματοοικονομικού, τεχνικού και νομικού συμβούλου που αφορούν στις προκαταρκτικές ενέργειες προετοιμασίας Διεθνούς Διαγωνισμού για τη σύναψη Σύμβασης ΣΔΙΤ με τίτλο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς και ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και συντήρηση και διαχείριση αυτών» αλλά και του έργου με τίτλο: «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας και Βόλου και ανακατασκευή Δικαστικών Μεγάρων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και συντήρηση και διαχείριση αυτών».

Επί της ουσίας, με αυτόν τον τρόπο επιταχύνονται οι εξελίξεις για τις δύο αυτές ομάδες έργων. Ωστόσο, ακόμα εκκρεμούν οι τελικές προδιαγραφές, το τελικό κόστος των συμβάσεων, η διάρκεια της παραχώρησης, η οποία αναμένεται να διαμορφωθεί στα 25 -27 έτη, μαζί με την κατασκευαστική περίοδο. Το υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει την υλοποίηση τριών ομάδων δικαστηρίων που περιλαμβάνουν, πλην των δύο παραπάνω, και την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου καθώς και την ανακατασκευή των υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider