Τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας – που είναι ικανά να φέρουν ξένα επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα – ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Ορέστης Καβαλάκης.

Μιλώντας στο 16ο ετήσιο TaxForum του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και με αφορμή τη συζήτηση για τον Νόμο 89 για την εγκατάσταση επί ελληνικού εδάφους ξένων εταιρειών, ο κ. Καβαλάκης παρουσίασε έναν προς έναν τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Μεταξύ των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η Ελλάδα, ο κ. Καβαλάκης αναφέρθηκε στα εξής:

-Γεωστρατηγική  θέση

-Χαμηλό μισθολογικό κόστος και υψηλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού

-Χαμηλό κόστος ακινήτων (για εγκατάσταση)

-Κλιματολογικές συνθήκες, περιβάλλον, υποδομές

-Ικανοποιητικό θεσμικό πλαίσιο, με απλές, γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες αδειοδότησης

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ τόνισε πως η Ελλάδα παρέχει συνεχώς νέα κίνητρα για επενδύσεις στην Ελλάδα, τα οποία στοχεύουν σε:

-Πρόσληψη εργαζομένων σε μειονεκτική θέση και ατόμων με αναπηρία

-Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης

-Προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης

Αναλύοντας περαιτέρω το εγχείρημα του Νόμου 89, ο κ. Καβαλάκης υπογράμμισε τη μέχρι στιγμής επιτυχία του, ωστόσο, όπως τόνισε, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής συνολικά 111 εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, κάνοντας χρήση του καθεστώτος που ορίζει ο Νόμος 89.

Διαβάστε επίσης: