Ένα νέο εργαλείο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως γύρω στα μέσα Μαίου θα υπάρξει νέο εγγυοδοτικό προιόν από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, που θα παρέχει κεφάλαιο κίνησης  ακόμη και στις επιχειρήσεις άνω των 250 εργαζόμενων.

Μάλιστα το κόστος του δανείου θα είναι πολύ μικρό για τους επιχειρηματίες, δεδομένου ότι το κράτος θα αναλάβει να καταβάλει τις προμήθειες της τράπεζας.

«Ολοκληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας για παροχή ρευστότητας σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως μέσα σε 2 ημέρες που «τρέχει» το πρόγραμμα παροχής κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις με επιδότηση τόκων για τα δύο πρώτα έτη, μέσω της  Αναπτυξιακής Τράπεζας, έχουν υποβληθεί 8.336 αιτήσεις δανείων ύψους 1,286 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα στην ειδική πλατφόρμα της ΜΟΔ για την επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν εγκριθεί 5.205 αιτήσεις και άλλες 25.000 είναι σε αναμονή για έγκριση.

«Μπαίνουμε στη δύσκολη και ανηφορική φάση της αντιμετώπισης της κρίσης, λόγω των οικονομικών συνεπειών και θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.