Μητσοτάκης: Ποιοι θα πάρουν τα 800 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ποιοι θα πάρουν τα 800 ευρώ
Επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. Την ενίσχυση θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας.

Όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν αναγκαστικά λόγω του κορονοϊού, αλλά και σε εκείνες που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους θα πάρουν τον έκτακτο μισθό των 800 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νέο τηλεοπτικό του μήνυμα το βράδυ της Πέμπτης.

Επιπλέον, την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας, καθώς επίσης και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου και μετά.

Παράλληλα, η έκτακτη ενίσχυση επεκτείνεται χρονικά μέχρι τα τέλη Απριλίου ενώ τόσο για τους μισθωτούς όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους το κράτος θα καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr ήδη στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γίνονται συσκέψεις, προκειμένου να προσδιοριστεί ποιες ακριβώς κατηγορίες επιχειρήσεων εντάσσονται σε εκείνες που λειτουργούν με μειωμένο τζίρο και άρα οι εργαζόμενοι σε αυτές δικαιούνται τα 800 ευρώ. Η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Τέλος, αναφορικά με το Δώρο του Πάσχα, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, αυτό θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται. Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία. Επιπλέον, όπως τόνισε, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider