ΟΟΣΑ: Οι πτυχιούχοι στην Ελλάδα δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΟΣΑ: Οι πτυχιούχοι στην Ελλάδα δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά
Το 8% των ανέργων ηλικίας 18-24 ετών είναι άνεργοι για τουλάχιστον 12 μήνες, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Στην Ελλάδα το ποσοστό απασχόλησης των ενηλίκων με πτυχίο είναι στο 73% και με μεταπτυχιακό στο 82%, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα στις χώρες του ΟΟΣΑ. Το ποσοστό απασχόλησης για όσους έχουν διδακτορικό (90%) είναι επίσης χαμηλότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (92%), αλλά πιο κοντά σε αυτό.

Μεταξύ των νέων ενηλίκων (25-34 ετών), οι γυναίκες έχουν χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης από τους άνδρες: μόνο το 64% των νέων γυναικών με πανεπιστημιακή εκπαίδευση απασχολούνταν το 2018, έναντι του 79% των νέων ανδρών. Ενώ τα ποσοστά απασχόλησης έχουν μειωθεί από το 2008 τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, ωστόσο οι γυναίκες έχουν επηρεαστεί περισσότερο.

Η Ελλάδα έχει το τέταρτο υψηλότερο μερίδιο ατόμων ηλικίας 18-24 ετών που δεν απασχολούνται, ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στην κατάρτιση στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, και το δεύτερο υψηλότερο στην ΕΕ μετά την Ιταλία. Το μερίδιο αυτό αυξήθηκε κατά περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες από το 2008.

Τέλος, το 8% των ανέργων ηλικίας 18-24 ετών είναι άνεργοι για τουλάχιστον 12 μήνες, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider