Αναβάθμιση της Ελλάδας... made in Japan - Σε Β+ με σταθερό outlook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάθμιση της Ελλάδας... made in Japan - Σε Β+ με σταθερό outlook
Ο οίκος αξιολόγησης θα αναβαθμίσει περαιτέρω την ελληνική οικονομία, αν η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, συνεχίσει να κινείται στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Από τη μακρινή Ιαπωνία έρχονται τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία αυτή την εβδομάδα. Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο ιαπωνικός οίκος R&I προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, στην κλίμακα Β+, από Β προηγουμένως, με θετικό outlook.

Όπως εκτιμά ο οίκος, στη σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε για την αναβάθμιση της Ελλάδας, η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να κινείται στη σωστή τροχιά.

Οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν επιτευχθεί, η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ αναμένεται να κινηθεί πτωτικά από το 2019 και ύστερα, η κυβέρνηση εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, ενώ και το Eurogroup έχει ανάψει το «πράσινο» φως για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης διαπιστώνει ότι η κεφαλαιακή τους επάρκεια έχει ενισχυθεί, ενώ σε τροχιά ανάκαμψης εισέρχεται και η κερδοφορία τους.

Ο R&I αναφέρει, τέλος, πώς μετά τον Οκτώβριο, οπότε και είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, θα προχωρήσει και σε νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, εάν επιβεβαιωθεί ότι η νέα κυβέρνηση - που θα προκύψει από την κάλπη - διατηρεί τη δημοσιονομική πειθαρχία και εφαρμόζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider