Merkel: Να συνεχιστεί η ελεύθερη μετακίνηση στη Σένγκεν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Merkel: Να συνεχιστεί η ελεύθερη μετακίνηση στη Σένγκεν

Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να συνεχιστεί η ελεύθερη –χωρίς διαβατήριο– κυκλοφορία των ατόμων εντός της ζώνης Σένγκεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Dacian Ciolos, η Merkel δήλωσε ωστόσο ότι το κατά πόσο θα επιτευχθεί αυτό εξαρτάται από το εάν θα υπάρξει συναίνεση στην προσφυγική κρίση της Ευρώπης.

«Δεν θέλω να απευθύνω οποιεσδήποτε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις εδώ ή να πω "τι θα συμβεί αν". Αυτό που θέλω να πω πως ένα σύστημα Σένγκεν μπορεί να δουλέψει μόνο αν υπάρχει κοινή ευθύνη στην υποδοχή προσφύγων και κοινή ευθύνη για την προστασία των εξωτερικών συνόρων», δήλωσε.

Οι προειδοποιήσεις της καγκελαρίου έρχονται σε συνέχεια των ανακοινώσεων από τη Δανία και τη Σουηδία τις προηγούμενες ημέρες, ότι θα απαιτούν πλέον την προσκόμιση εγγράφων από τους πρόσφυγες προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος, κλείνοντας ουσιαστικά τα σύνορά τους.

Με πρωτοβουλία του Ευρωπαίου επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, συγκλήθηκε στις Βρυξέλλες την Τετάρτη έκτακτη σύσκεψη με αξιωματούχους των δύο χωρών όπου αναζητήθηκε μια κοινή προσέγγιση ως προς τη διέλευση προσφύγων στη ζώνη Σένγκεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider