Ο Πάουελ «έδειξε» προς διατήρηση της υφιστάμενης πολιτικής της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πάουελ «έδειξε» προς διατήρηση της υφιστάμενης πολιτικής της Fed
Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ ανέφερε πως οι προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν αβεβαίες.

Την πρόθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τη διατήρηση της υφιστάμενης νομισματικής πολιτικής της φανέρωσε ο διοικητής της, Τζερόμ Πάουελ, κατά τη διάρκεια κατάθεσης του στην Επιτροπή τραπεζικών υποθέσεων του Κογκρέσου.

Όπως είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, «η πορεία της οικονομίας δείχνει πως απέχουμε από τους στόχους που έχει θέσει η Fed για την ανεργία και τον πληθωρισμό και είναι πιθανό να χρειαστεί περαιτέρω χρονικό διάστημα για να φτάσουμε αυτούς τους στόχους».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως «θα χρειαστεί κάποιος χρόνος» για να αλλάξει η Fed το ύψος του τωρινού προγράμματος ομολόγων που έχει θέσει σε ισχύ λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Ακόμα, ο Πάουελ ανέφερε πως οι προοπτικές της οικονομίας παραμένουν αβέβαιες και ότι «θα συνεχίσουμε τη χρήση κάθε εργαλείου για να στηρίξουμε την οικονομία και να βεβαιώσουμε πως η ανάκαμψη από αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε θα είναι όσο το δυνατό ισχυρότερη».

Υπενθυμίζεται πως γα να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού, η Fed έχει οδηγήσει το βασικό της επιτόκιο κοντά στο μηδέν, ενώ πραγματοποιεί αγορές ομολόγων με ρυθμό 120 δισ. δολ. το μήνα και άλλων χρεογράφων προκειμένου να διατηρήσει ευνοϊκές χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider