Uber: Περισσότερες από 3.000 σεξουαλικές επιθέσεις στις διαδρομές της το 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Περισσότερες από 3.000 σεξουαλικές επιθέσεις στις διαδρομές της το 2018
Από την έρευνα ασφάλειας της εταιρείας προκύπτει ότι σημειώθηκαν 229 βιασμοί σε σύνολο 1,3 δισεκατομμυρίων διαδρομών.

Περισσότερες από 3.000 σεξουαλικές επιθέσεις καταγράφηκαν στις διαδρομές των οχημάτων της Uber στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018, όπως προκύπτει από την έρευνα ασφάλειας της εταιρείας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι σημειώθηκαν 229 βιασμοί σε σύνολο 1,3 δισεκατομμυρίων διαδρομών.

Η γνωστή εταιρεία μίσθωσης ταξί διευκρίνισε ότι τόσο οι οδηγοί της, όσο και οι πελάτες της, έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η έρευνα ασφάλειας της Uber είναι η πρώτη που εκδίδει η εταιρεία και ρίχνει φως σε όλα όσα μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια μια διαδρομής στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για προσπάθεια της εταιρείας να καταστεί περισσότερο διαφανής, μετά τις σφοδρές κριτικές που έχει δεχθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Για το 2017, αντίστοιχα, η Uber ανακοίνωσε συνολικά 2.936 δηλωμένες σεξουαλικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια 1 δισεκατομμυρίου διαδρομών.

Η Uber έχασε την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 25 Νοεμβρίου, η Uber δέχθηκε ηχηρό «χαστούκι» σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα λειτουργίας της στο Λονδίνο.

Η αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (Transport for London - TfL) δεν ανανέωσε την άδεια της γνωστής διαδικτυακής υπηρεσίας μίσθωσης ταξί, μπλοκάροντας επί της ουσίας τη λειτουργία της στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την TfL, «μια σειρά αποτυχιών» της Uber, οι οποίες έχουν θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πελατών της, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν την ανανέωση της άδειας λειτουργίας της στο Λονδίνο.

«Παρά το γεγονός ότι η Uber κατόρθωσε να αντιμετωπίσει ορισμένα από αυτά τα θέματα, η TfL δεν της έχει εμπιστοσύνη, καθώς εκτιμά ότι τα εν λόγω ζητήματα μπορεί να προκύψουν εκ νέου στο μέλλον. Η εταιρεία δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε», τονίζεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Μεταφορών του Λονδίνου. «Η ασφάλεια είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Μπορεί η Uber να έχει σημειώσει πρόοδο, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το ότι επιτρέπει στους πελάτες να εμπιστεύονται οδηγούς, πολλές φορές, ανασφάλιστους και χωρίς άδεια», σημειώνεται επίσης.

Η Uber είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο από τον περασμένο Μάιο, ωστόσο οι μετοχές της μετρούν απώλειες 40% από τότε, στη σκιά των ανησυχιών των επενδυτών για τις δικαστικές και όχι μόνο περιπέτειές της… Μόνο την Πέμπτη, η μετοχή κατέγραφε απώλειες 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider