Έτοιμοι να «κλέψουν» το μερίδιο αγοράς της Uber στο Λονδίνο οι ανταγωνιστές της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτοιμοι να «κλέψουν» το μερίδιο αγοράς της Uber στο Λονδίνο οι ανταγωνιστές της
Σηκώνουν «μανίκια» οι ανταγωνιστές της Uber, καθώς το μέλλον της εταιρείας μοιάζει αβέβαιο στη βρετανική πρωτεύουσα.  

Έτοιμοι να «κλέψουν» το μερίδιο αγοράς της Uber στο Λονδίνο εμφανίζονται οι ανταγωνιστές της, καθώς το μέλλον της γνωστής διαδικτυακής υπηρεσίας μίσθωσης ταξί κρίνεται αβέβαιο, μετά την απόφαση της βρετανικής αρχής μεταφορών να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το CBNC, από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η είδηση πως η Uber έχασε την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο, αρκετοί από τους βασικούς ανταγωνιστές της έχουν βγει στους δρόμους και «ψαρεύουν» οδηγούς αλλά και πελάτες.

Η έφεση

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Uber έχασε την άδεια λειτουργίας της τη Δευτέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα εξαφανιστεί από τους δρόμους. Η εταιρεία δήλωσε, άλλωστε, ότι δεν αποδέχεται την απόφαση της βρετανικής αρχής μεταφορών (TfL), γνωστοποιώντας ότι θα προχωρήσει σε έφεση.

Η Uber έχει στη διάθεσή της 21 ημέρες για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Υπηρεσίας Μεταφορών.

Οι ανταγωνιστές

«Το Λονδίνο χρειάζεται μεταφορές, αλλά δεν χρειάζεται την Uber», έσπευσαν να επισημάνου στελέχη της εφαρμογής Kapten, γνωστή και ως εναλλακτική λύση της Γαλλίας στην Uber. Η γαλλική εφαρμογή έκανε την εμφάνισή της στο Λονδίνο νωρίτερα αυτό το χρόνο.

«Είναι καθήκον κάθε υπεύθυνης εταιρείας να συνεργάζεται αρμονικά με τις αρχές», ανέφερε η εσθονική startup Bolt, που ανταγωνιζόταν στα ίσα την Uber στο Λονδίνο.

Εάν οι ανταγωνιστές της Uber κατορθώσουν να βάλουν τέλος στην κυριαρχία της, αυτό είναι μια άλλη ιστορία και θα φανεί προσεχώς… Ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, είχε δηλώσει το περασμένο καλοκαίρι πως δεν θεωρεί απειλές για την εταιρεία, τέτοιου είδους startups. Η Uber θεωρείται κυρίαρχη στη βρετανική πρωτεύουσα, με 45.000 οδηγούς και 3,5 εκατομμύρια τακτικούς χρήστες. Ωστόσο, τώρα τελευταία η Bolt κατόρθωσε να κερδίσει ισχυρό momentum, ενώ ισχυρίζεται μάλιστα ότι διαθέτει περισσότερους από 30.000 οδηγούς. Περίπου 16.000 οδηγούς δηλώνει ότι απασχολεί η Kapten.

Σε ό,τι αφορά την Ola, την ινδική εταιρεία μίσθωσης ταξί, μόλις μια μέρα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι η Uber χάνει την άδειά της, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις οδηγών «τις αμέσως επόμενες εβδομάδες».

Δύσκολες ώρες για τη μετοχή

Η Uber είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο από τον περασμένο Μάιο, ωστόσο οι μετοχές της μετρούν απώλειες 40% από τότε, στη σκιά των ανησυχιών των επενδυτών για τις δικαστικές και όχι μόνο περιπέτειές της…

Μόνο την περασμένη Δευτέρα, οι μετοχές της Uber έχασαν 1,5%, στη σκιά της απόφαση της TfL να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider