ΗΠΑ - Τουρκία συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ - Τουρκία συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στη Συρία
Θα σταματήσει την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία η Τουρκία μετά από συμφωνία με τις ΗΠΑ. Την είδηση έκανε γνωστή ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς που είχε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την κατάπαυση του πυρός στη Συρία αποφάσισαν ΗΠΑ και Τουρκία όπως δήλωσε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο Μάικ Πενς δήλωσε από την Άγκυρα ότι η κατάπαυση του πυρός θα διαρκέσει 120 ώρες και θα επιτρέψει στους Κούρδους μαχητές να αποσυρθούν από μια ασφαλή περιοχή ζώνης.

Συνέχισε λέγοντας πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει να διευκολύνουν την ασφαλή αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων και πως η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός περιλαμβάνει μια συμφωνία η Τουρκία να μην εμπλακεί σε στρατιωτική επιχείρηση στην συριακή πόλη Κομπάνι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει λόγο για «σπουδαία νέα» από την Αγκυρά λόγω μέσω Twitter ο αμερικανός πρόεδρος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της αντιπροσωπείας που έστειλε στην Αγκυρα τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον Ερντογάν και μέλη της Τουρκικής κυβέρνησης.

Λίγα λεπτά πριν ανακοινώσει την κατάπαυση του πυρός στη Συρία ο Μάικ Πενς ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ ανακοίνωνε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας μέσω του Twitter.

Συγκεκριμένα ο Γερουσιαστής μέσω την ανάρτησής του παρουσιάζει αναλυτικά το νομοσχέδιο κυρώσεων που «χτυπά» τις αγορές των ρωσικών S-400 αλλά και τους Τούρκους αξιωματούχους που είχε ήδη στοχοποιήσει ο Λευκός Οίκος τις προηγούμενες μέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider