Τραμπ: Κυρώσεις και αυξήσεις δασμών κατά της Τουρκίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Κυρώσεις και αυξήσεις δασμών κατά της Τουρκίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε αύξηση έως και 50% στους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα από την Τουρκία και ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

Διάταγμα που θα εγκρίνει κυρώσεις που θα στρέφονται εναντίον τέως και νυν αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και εναντίον οποιοδήποτε προσώπου συμβάλλει «στις αποσταθεροποιητικές πράξεις της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία» ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter.

Παράλληλα ανήγγειλε αύξηση έως και 50% στους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα από την Τουρκία και ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

Η προεδρική εντολή θα επιτρέπει επίσης στις ΗΠΑ να επιβάλλουν «ισχυρές πρόσθετες κυρώσεις σε εκείνους που εμπλέκονται σε σοβαρές παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμποδίζουν την κατάπαυση του πυρός, εμποδίζουν εκτοπισμένους να επιστρέψουν, επαναπατρίζουν με τη βία πρόσφυγες, ή απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Συρία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τουρκία να μην θέσουν σε κίνδυνο όσα έχουν επιτευχθεί κατά του ISIS, να προστατέψει τους αμάχους και κυρίως τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, ενώ τονίζει ότι η οποιαδήποτε επιστροφή προσφύγων στη Συρία πρέπει να γίνει εθελοντικά, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «θέτει σε κίνδυνο πολίτες, και απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή» αναφέρει και σημειώνει τους κινδύνους για τη δημιουργία ανθρωπιστικής κρίσης και διάπραξης εγκλημάτων πολέμου.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης τόνισε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από τη Συρία θα αναπτυχθούν εκ νέου και θα παραμείνουν στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider