Τα πέντε πιο ακριβά επιτραπέζια παιχνίδια του κόσμου

Επιτραπέζια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας από τους πιο παραδοσιακούς τρόπους διασκέδασης των τελευταίων δεκαετιών. 

Ειδικά αυτόν τον καιρό τα επιτραπέζια κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος ως ένα σχετικά φθηνό μέσο ψυχαγωγίας για οικογένειες και παρέες. 

Υπάρχουν όμως και κάποια επιτραπέζια που πωλούνται αρκετά ακριβά κυρίως για συλλεκτικούς λόγους. Δείτε πέντε απ’ αυτά παρακάτω: 
 

Risk 40th Anniversary Edition

Risk 40th Anniversary Edition

Το Risk είναι ένα από το κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής. Έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις με διαφορετικά θέματα: Β’ Παγκόσμιος, μάχες στο μέλλον κλπ. Όμως η πιο ακριβή έκδοση είναι η επετειακή για τα 40 χρόνια κυκλοφορίας του παιχνιδιού η οποία κοστίζει περί τα 400 δολάρια. 
 

3D Monopoly: New York Edition 

3D Monopoly: New York Edition 

Και από το Rick περνάμε σε ένα άλλο παιχνίδι που έχει αναρίθμητες εκδόσεις, τη Monopoly. Η συγκεκριμένη περιορισμένη έκδοση κυκλοφόρησε μόλις σε 2.000 κομμάτια. Σήμερα η τιμή πώλησής της κινείται στα 500 με 1.000 δολάρια ανάλογα με την κατάσταση. 
 

Star Wars: The Queen’s Gambit 

Star Wars: The Queen’s Gambit 

Το συγκεκριμένο παιχνίδι στρατηγικής στο διάσημο σύμπαν του Star Wars βασίζεται στο τέλος του Episode One: The Phantom Menace. Κυκλοφόρησε το 2000 και πλέον πωλείται στο διαδίκτυο στα 600 με 1.000 δολάρια
 

Be A manager 

Be A manager 

Πολλά χρόνια πριν το Football Manager υπήρχε το BE A MANAGER για τους -κυρίως Αμερικάνους- λάτρεις του μπέιζμπολ. Κυκλοφόρησε το 1967 και σήμερα πωλείται έως και 1.500 δολάρια. 
 

War of The Ring: Collector’s Edition 

War of The Ring: Collector’s Edition 

Τι μπορεί να είναι πιο ακριβό από ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε πριν από 52 χρόνια; Ένα συλλεκτικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε μόλις από 9 χρόνια. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έρχεται με πολλές μινιατούρες τοποθετημένες σε μια ξύλινη θήκη, ενώ το βιβλίο κανόνων του είναι δερματόδετο. Με μόλις 2.000 κομμάτια να έχουν κυκλοφορήσει σήμερα το παιχνίδι πωλείται προς τουλάχιστον 2.500 δολάρια. 
 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ