Ελλάκτωρ: Οι εκκρεμότητες με option, γενική συνέλευση και ΑΜΚ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Οι εκκρεμότητες με option, γενική συνέλευση και ΑΜΚ
Εξελίξεις σε μια σειρά από μέτωπα αναμένονται αυτές τις ημέρες στον ισχυρό κατασκευαστικό όμιλο Ελλάκτωρ.

Εξελίξεις σε μια σειρά από μέτωπα αναμένονται αυτές τις ημέρες στον ισχυρό κατασκευαστικό όμιλο Ελλάκτωρ. Αφενός, λήγει το χρονικό όριο για την εξάσκηση ή όχι της μετοχικής option για την απόκτηση του ποσοστού του Λ. Μπόμπολα από τους Ολλανδούς, αφετέρου το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης θα πρέπει να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της νέας έκτακτης γενικής συνέλευσης, το αργότερο έως τις αρχές Απριλίου.

Δίχως βέβαια τα παραπάνω ζητήματα να είναι τα μοναδικά ανοιχτά για τον όμιλο, καθώς εκκρεμεί ο διαχειριστικός/διαγνωστικός έλεγχος που κάνει το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε μετά την επικράτηση της Ολλανδικής Reggeborgh στα τέλη Ιανουαρίου (στην έκτακτη γενική συνέλευση) για την χρηματοοικονομική κατάσταση του γκρουπ αλλά και οι αποφάσεις για συμμετοχή σε σημαντικούς διαγωνισμούς, εντούτοις, ο χρόνος πιέζει για εξελίξεις σε αυτά τα μέτωπα.

Προ περίπου έξι μηνών η πλευρά της Reggeborgh είχε συμφωνήσει με τον Λ. Μπόμπολα για το δικαίωμα προαίρεσης που έχουν οι Ολλανδοί να αγοράσουν το ποσοστό του κ. Μπόμπολα (12,5457%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ. Η option αυτή λήγει στις 10-11 Μαρτίου 2021, οπότε μένει να φανεί αν τελικά εξασκηθεί ή όχι, ή και αν δοθεί νέα παράταση, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα μετοχικά ποσοστά (υπενθυμίζεται ότι οι Ολλανδοί απευθείας ελέγχουν 14,17%, ενώ ο Λ. Μπόμπολας έχει τοποθετηθεί ήδη σε κρίσιμες θέσεις σε Δ.Σ. εταιρειών του ομίλου).

Παράλληλα, πρέπει το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Ελλάκτωρ να ορίσει και την ημερομηνία για τη διεξαγωγή της νέας έκτακτης γενικής συνέλευσης, κατόπιν αιτήματος από εταιρεία συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου - Καϋμενάκη, μετόχων της εισηγμένης, που ζητούν διαχειριστικό έλεγχο και ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην εισηγμένη.

Λογικά, θα πρέπει η γενική συνέλευση να οριστεί έως τις αρχές Απριλίου, ενώ μένει να φανεί αν θα υπάρχει θέμα για αύξηση κεφαλαίου αλλά και σε ποιο ύψος, αν θα «περάσει» από την πρώτη έκτακτη Γ.Σ. ή θα χρειαστεί επαναληπτική (αναλόγως μετοχικών ισορροπιών καθώς απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία) κ.α. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την νέα έκτακτη γενική συνέλευση σταδιακά θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider