Παραλίες αντί για ψώνια προτίμησαν την Κυριακή οι καταναλωτές

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραλίες αντί για ψώνια προτίμησαν την Κυριακή οι καταναλωτές
Πώς περιγράφουν την εικόνα στην αγορά την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

«Μουδιασμένη» ήταν η αγορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων αλλά και χθες, Κυριακή, με τους εμπόρους ωστόσο, να ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια.

«Ιδιαίτερα αναιμική» χαρακτηρίζει τη χθεσινή κίνηση στην αγορά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Όπως φαίνεται, από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεση του ο Εμπορικός Σύλλογος, παρά το γεγονός ότι τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, οι καταναλωτές προτίμησαν τις… παραλίες από τα ψώνια.

«Ο τζίρος ήταν πολύ χαμηλός» λέει στο insider.gr o κ. Καφούνης, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι «εάν δεν πάρει μπρος, το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν προβλήματα ρευστότητας και πληρωμών για τις επιχειρήσεις».

Η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, συνέπεσε με την έναρξη των εκπτώσεων την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Καφούνης τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμής στα ταμεία, φάνηκε ωστόσο αλλαγή στο κλίμα και το αίσθημα των επαγγελματιών που προσδοκούν ένα ευνοϊκότερο οικονομικό περιβάλλον.

Υποτονική η κίνηση και στη Θεσσαλονίκη

«Οι Κυριακές του καλοκαιριού για τη Θεσσαλονίκη, ήταν, είναι και θα είναι νεκρές» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Παντελής Φιλιππίδης, περιγράφοντας την εικόνα που επικράτησε χθες στην αγορά.

Η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων βρήκε τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας, μουδιασμένους και με περίεργη ψυχολογία, καθώς, όπως λέει ο ίδιος, συνέπεσε με τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές αλλά και εξαιτίας των τραγικών γεγονότων στη Χαλκιδική.

«Η αγορά είναι ζωντανός οργανισμός, αφουγκράζεται όσα συμβαίνουν στην κοινωνία» τονίζει.

Πάντως οι έμποροι, τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, ελπίζουν ότι το διάστημα που απομένει η κατάσταση θα βελτιωθεί και προσδοκούν αύξηση του τζίρου και της κίνησης στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider