Στα χέρια του ομίλου Ανδρεάδη το Club Med στην Κω

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια του ομίλου Ανδρεάδη το Club Med στην Κω

Στην εξαγορά της ξενοδοχειακής μονάδας Club Med στην Κέφαλο της Κω, προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Ανδρεάδη – Ikos.

Να υπενθυμίσουμε πως το εξαιρετικό ακίνητο, το οποίο χαρακτηρίζεται από τους τοπικούς παράγοντες ως το φιλέτο του νησιού, παραμένει κλειστό από το 2007 ενώ μέσα στο έτος έχει εγκριθεί και το πρόγραμμα ανακαίνισης του.

Στις αρχές του έτους, μάλιστα, με απόφαση που συνυπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ήρθησαν τα προβλήματα που υπήρχαν για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης της Club Mediterranee στην περιοχή Κέφαλος στην Κω, που αφορούσαν στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας που παραμένει κλειστή εδώ και χρόνια.

Με την απόφαση των δύο αναπληρωτών υπουργών εγκρίθηκε η παραχώρηση στη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα δύο δημόσιων εκτάσεων, περίπου 2 στρεμμάτων, έναντι του ποσού των 547.377 ευρώ. Είχε προηγηθεί έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο πιστοποιούσε ότι οι εν λόγω εκτάσεις που βρίσκονται εντός του οικοπέδου της Club Mediterranee ήταν παλιά ρέματα τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Επιπλέον, στη σχετική απόφαση υπήρχε όρος πως η επένδυση θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί εντός τριών ετών. Κατόπιν αυτού προχώρησαν και οι διαδικασίες για την λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων για την ανακαίνιση της μονάδας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι όμιλοι Σάνη και Ikos Resorts, έχουν ενταχθεί σε μια μητρική εταιρεία συμμετοχών από τις αρχές του 2016, με βασικούς μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η αμερικανική Oaktree Capital Management, ενώ συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται η Goldman Sachs Asset Management και η Hermes GPE, καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού.

Στα επενδυτικά πλάνα του ομίλου, εκτός από την πληροφορία για την εξαγορά του συγκεκριμένου ξενοδοχείου συμπεριλαμβάνεται και η επένδυση ύψους 24,2 εκατ. ευρώ για το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων του «Sani Resort», η οποία ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου, θα διαρκέσει οκτώμισι μήνες - αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου του 2017 - και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων θα κατασκευαστεί σε έκταση 41 στρεμμάτων, με την επωνυμία «Sani Dunes», θα έχει δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών, τρία εστιατόρια, κτήριο με πισίνα και spa. Επιπλέον, το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου ξενοδοχείων Σάνη περιλαμβάνει και εκτεταμένες επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό στα υφιστάμενα συγκροτήματα Sani Beach, Sani Asterias, Porto Sani, Sani Club και στη μαρίνα Sani Marina. Το επενδυτικό πρόγραμμα στο Sani Club ανέρχεται σε 13,3 εκατ. ευρώ και αφορά την ανακατασκευή και επέκταση 46 τζούνιορ σουιτών και την προσθήκη 16 νέων με ατομικές πισίνες.

Αντίστοιχα, η Ikos Resorts, στην οποία ανήκουν δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, το Ikos Oceania (φωτογραφία) και το Ikos Olivia, βρίσκεται και σε προχωρημένες συζητήσεις για μια μονάδα σε λειτουργία, η οποία μετά την εξαγορά θα αναβαθμιστεί σημαντικά. Επιπλέον, μέσα στο χειμώνα έχει αποφασιστεί η πλήρης ανακατασκευή των 298 δωματίων του Ikos Oceania, με προϋπολογισμό 11,2 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις μάλιστα του ιδίου του Σταύρου Ανδρεάδη τον Ιανουάριου του τρέχοντος έτους σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας είχε αναφερθεί πως «στην πρόθεση του ομίλου είναι η ανάπτυξη 7-10 μονάδων Ikos στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή σε ορίζοντα πενταετίας, με προτεραιότητα στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider