Τραγωδία στην Εύβοια: 6 νεκροί - Μεγάλες καταστροφές (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραγωδία στην Εύβοια: 6 νεκροί - Μεγάλες καταστροφές (pics)
Ανάμεσα στα θύματα της φονικής καταιγίδας ένα βρέφος 8 μηνών. Τεράστιες οι καταστροφές στην Εύβοια.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην Εύβοια, ενώ ένας άνδρας αγνοείται. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα 8 μηνών βρέφος και δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διαφύγουν.

Μετά τις 17:00 έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο η μία εκ των δύο αγνοούμενων στην Εύβοια. Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, οι νεκροί ανέρχονται στους 6, καθώς εντοπίστηκε μια γυναίκα που αγνοούνταν και η οποία δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Στις 658 έχουν φτάσει οι κλήσεις στην Πυροσβεστική

Στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας στην Εύβοια, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί.

Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού, συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται κυρίως στο Μπούρτζι, για τον εντοπισμό του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείται.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λίλα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη βυθίζοντας τα πάντα στο νερό. Οι πυροσβέστες εκτός των άλλων ειδοποιήθηκαν να απεγκλωβίσουν περίπου 30 άτομα από μια κατασκήνωση που είχαν καταφύγει πάνω σε μια πλατφόρμα, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς δεν κινδύνευσαν.

Σε πολλά σημεία χρειάστηκε να επέμβουν γερανοί προκειμένου να απομακρύνουν αυτοκίνητα, ακόμα και όχημα της αστυνομίας που παρασύρθηκε στην προσπάθεια να απομακρύνουν οι αστυνομικοί ένα κάτοικο της περιοχής.

Εργασίες αποκατάστασης από τον ΔΕΔΔΗΕ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στην Εύβοια, επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας παράλληλα ότι αρκετές διακοπές ηλεκτροδότησης πραγματοποιήθηκαν για προληπτικούς λόγους με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι η κινητοποίηση των συνεργείων του ήταν άμεση και συγκεκριμένα από το πρωί έχουν κινητοποιηθεί 8 συνεργεία με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που φθάνει περίπου τα 30 άτομα για τη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο από την νεροποντή.

Αυτή την ώρα τα συνεργεία συνεχίζουν πυρετωδώς τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα τα χωριά Θεολόγος, Γέροντας, Πούρνος, Σκούντερι, Μίστρος, Μαυρόπουλο, Πισσώνας και Βατώντας καθώς και τμήματα στις περιοχές Βασιλικό, Αμάρυνθος, Ερέτρια, Βαθύ, Πολιτικά, Νεροτριβιά και Νέα Αρτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Εύβοια: 6 νεκροί - Μεγάλες καταστροφές (pics)
Τραγωδία στην Εύβοια: 6 νεκροί - Μεγάλες καταστροφές (pics)
Τραγωδία στην Εύβοια: 6 νεκροί - Μεγάλες καταστροφές (pics)
Τραγωδία στην Εύβοια: 6 νεκροί - Μεγάλες καταστροφές (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider