Κοντά και στους νέους και τα παιδιά της ομογένειας ο υφυπουργός Κώστας Βλάσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά και στους νέους και τα παιδιά της ομογένειας ο υφυπουργός Κώστας Βλάσης
Ο κ. Βλάσης δίνει από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη βαρύτητα στους δεσμούς των απανταχού Ελλήνων με την πατρίδα και καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την ενδυνάμωση των δεσμών αυτών.

Σε απόλυτη εγρήγορση είναι το σύνολο του κρατικού μηχανισμού εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που βιώνουμε. Οι Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης συνεχίζουν να δουλεύουν σε έντονους ρυθμούς προκειμένου να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση του κορονοϊού αλλά και να μετριαστούν οι συνέπειές της σε διάφορους τομείς της ζωής μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο οποίος την περίοδο αυτή συμμετέχει ενεργά στο δύσκολο κομμάτι του επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και όσων βρέθηκαν εκεί εν μέσω πανδημίας, καθώς επίσης διαχειρίζεται και την διαδικασία παραλαβής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, που φέτος γίνεται κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες και αναπόφευκτα θα διαφοροποιηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δραστήριος κ. Βλάσης, όμως, δεν σταμάτησε στα παραπάνω. Προχώρησε μέσω της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού στη διοργάνωση διεθνούς διαγωνισμού ζωγραφικής για τα παιδιά και τους νέους της ελληνικής Ομογένειας με θέμα «κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ».

Ο κ. Βλάσης δίνει από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη βαρύτητα στους δεσμούς των απανταχού Ελλήνων με την πατρίδα και καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την ενδυνάμωση των δεσμών αυτών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε οι Έλληνες της Διασποράς, ο οικουμενικός Ελληνισμός να ξέρει πως είμαστε πάντα δίπλα του. Ειδικά σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, που βιώνουμε, είμαστε όλοι ένα ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει. Τα παιδιά και οι έφηβοι Έλληνες σ’ ολόκληρη την υφήλιο μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φορείς ελπίδας και αισιοδοξίας και να στείλουν ένα οικουμενικό μήνυμα αγάπης, δύναμης και αλληλεγγύης»

Ο διεθνής διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (ΓΓΑΕ) και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας (ΠΠΕ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και θα διαρκέσει από τις 10 Απριλίου έως τις 5 Ιουλίου 2020.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί, στο σύνολό του, εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικώς συμβάλλοντας έτσι και στις επιταγές των ημερών που μας θέλουν να «Μένουμε Σπίτι», ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη από μία σειρά δράσεων, που θα αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού υπό την επίβλεψη του Γ.Γ. κ. Χρυσουλάκη. Τα παιδιά και οι νέοι της ελληνικής Ομογένειας, ανά τον κόσμο, καλούνται να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να περιγράψουν με την τέχνη τους την καθημερινότητα που βιώνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο και να προβάλλουν μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους ένα ευοίωνο και ειρηνικό μέλλον.

Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό, τα βραβεία και τον τρόπο συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://sites.google.co/site/ppenearorfarweareallone

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider