Η Uber ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Uber ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης 
H δημόσια προσφορά της Uber μπορεί να μπει στις κορυφαίες πέντε της ιστορίας αν αυτή ξεπεράσει τα 17,4 δισ.  δολάρια. 

Η Uber ακολουθεί κατά πόδας την ανταγωνίστρια Lyft η οποία κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για να ξεκινήσει την Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση η Uber κατέθεσε εμπιστευτικά την αίτηση της για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε αντίθεση με την Lyft η Uber δεν ανακοίνωσε την κίνηση αυτή.

To IPO της Uber είναι πιθανόν να είναι η μεγαλύτερη της επόμενης χρονιάς και μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Σύμφωνα με παλιότερες εκτιμήσεις τραπεζιτών η εταιρεία μπορεί να αξίζει έως και 120 δισ. δολάρια στις αγορές.

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου καθώς οι κεφαλαιαγορές βρίσκονται σε αναταραχή. Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber έχει πολλούς λόγους για να προχωρήσει στην εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο την επόμενη χρονιά. Οι επενδυτές της Uber πιέζουν για αυτή την κίνηση που θα τους απελευθερώσει στο να πουλήσουν τις μετοχές τους.

Αν και η Uber δεν έχει επιλέξει την τράπεζα που θα αναλάβει ως επικεφαλής την διαδικασία της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο η Morgan Stanley έπαιξε κομβικό ρόλο στην προετοιμασία του φυλλαδίου της εταιρείας για το IPO.

Η μεγαλύτερη εισαγωγή εταιρείας σε χρηματιστήριο έγινε το 2014 από την Alibaba Group. Το IPO της μονάδας τηλεπικοινωνιών της SoftBank ύψους 23,5 δισ. δολαρίων θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της ιστορίας. Ανάλογα με την αποτίμηση της Uber η δημόσια προσφορά της μπορεί να μπει στις κορυφαίες πέντε της ιστορίας αν αυτή ξεπεράσει τα 17,4 δισ. δολάρια.

Εξάλλου οι Δημόσιες Εγγραφές την επόμενη χρονιά αναμένεται να είναι μεγάλες. Η Slack Technologies ετοιμάζεται να προχωρήσει σε IPO ύψους 10 δισ. δολαρίων μόλις ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2018, ενώ και η Airbnb ετοιμάζει αντίστοιχη κίνηση κάποια στιγμή ανάμεσα στον επόμενο Ιούνιο και το τέλος του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider