Δανία: Προετοιμάζει τους πολίτες για πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία - Αποθηκεύστε τρόφιμα και νερό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δανία: Προετοιμάζει τους πολίτες για πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία - Αποθηκεύστε τρόφιμα και νερό
Στα απαραίτητα και τα χάπια ιωδίου για την προοπτική κάποιου πυρηνικού συμβάντος. Μην πανικοβληθείτε, συγκεντρώστε σιγά σιγά τις απαραίτητες προμήθειες η προτροπή.

Η κυβέρνηση της Δανίας ζητά από τους πολίτες να προετοιμαστούν για πόλεμο ή άλλη πιθανή κρίση, αποθηκεύοντας αποθέματα νερού, τροφίμων και φαρμάκων, κρατώντας παράλληλα δισκία ιωδίου στο σπίτι (σ.σ. για την περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά).

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αυξανόμενη απειλή από τη Ρωσία ώθησε τις αρχές της Δανίας να αυξήσουν την ετοιμότητά τους και να εκδώσουν συστάσεις στους Δανούς να κάνουν το ίδιο.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Δανία και οι σύμμαχοί μας απειλούνται από υβριδικό πόλεμο», είπε ο υπουργός Άμυνας Troels Lund Poulsen κατά τη διάρκεια ομιλίας στην ετήσια συνάντηση της Δημοκρατίας του σκανδιναβικού έθνους στην πόλη Allinge το Σάββατο. «Καθένας από εμάς θα πρέπει να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να μην έχει πρόσβαση σε ηλεκτρισμό ή νερό ή να μην μπορούμε να αγοράσουμε είδη πρώτης ανάγκης».

Οι συστάσεις προτείνουν στους πολίτες να εφοδιάζονται με μη ευπαθή τρόφιμα για τα οποία δεν απαιτείται φούρνος ή κουζίνα, και να αποθηκεύσουν τουλάχιστον 9 λίτρα (2,4 γαλόνια) εμφιαλωμένου νερού ανά άτομο, διατηρώντας προμήθειες για τρεις ημέρες κατ' ελάχιστο. Οι Δανοί θα πρέπει επίσης να προετοιμαστούν για διακοπές ρεύματος έχοντας κοντά τους μπαταρίες, φακούς και κεριά και να μπορούν να παραμείνουν ζεστοί χωρίς θέρμανση.

Οι αρχές συμβουλεύουν επίσης τους πολίτες κάτω των 40 ετών να διατηρούν δισκία ιωδίου στο σπίτι για περίπτωση πυρηνικού συμβάντος, αν και είναι «πολύ απίθανο» να χρειαστούν, δήλωσε η Laila Reenberg, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της Δανίας σε συνέντευξη Τύπου. Προέτρεψε επίσης τους Δανούς να μην πανικοβληθούν και να συγκεντρώσουν σιγά σιγά τις απαραίτητες προμήθειες.

Οι κατευθυντήριες γραμμές έρχονται αφού η Δανία νωρίτερα αυτό το μήνα αύξησε το επίπεδο απειλής για καταστροφικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον εταιρειών και αρχών, λέγοντας ότι η Ρωσία δείχνει αυξανόμενη προθυμία να αναλάβει κινδύνους για να πραγματοποιήσει υβριδικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελβετία: Παγκόσμιοι ηγέτες αναζητούν ειρηνευτική λύση στη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider