Το Ιράν απειλεί με «σοβαρή απάντηση» σε οποιαδήποτε ενέργεια, ενώ το Ισραήλ ξεκαθαρίζει πως θα απαντήσει «έξυπνα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ιράν απειλεί με «σοβαρή απάντηση» σε οποιαδήποτε ενέργεια, ενώ το Ισραήλ ξεκαθαρίζει πως θα απαντήσει «έξυπνα»
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του, δήλωσε ο Εμπραχίμ Ραΐσι, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να τονίζει ότι η ανταπόδοση πρέπει να είναι έξυπνη.

Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του, δήλωσε ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια ημέρα μετά την απόφαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η παραμικρή ενέργεια κατά των ιρανικών συμφερόντων θα αντιμετωπιστεί σίγουρα με μια αυστηρή, ευρεία και οδυνηρή απάντηση εναντίον οποιουδήποτε δράστη», ανέφερε ο Ραΐσι στον εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι.

Ο αρχηγός του στρατιωτικού επιτελείου του Ισραήλ, Χέρζι Χαλέβι, δήλωσε εχθές, Δευτέρα ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ -η οποία ήταν αντίποινα μετά τον βομβαρδισμό της 1ης Απριλίου στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό- δικαιολογούσε απάντηση.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγκερί Κάνι δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι η αντεπίθεση της Τεχεράνης μετά από οποιαδήποτε ισραηλινά αντίποινα θα είναι «θέμα δευτερολέπτων καθώς το Ιράν δεν θα περιμένει άλλες 12 ημέρες για να απαντήσει».

Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη

Μιλώντας σε υπουργούς του κόμματός του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η ανταπόδοση της επίθεσης που εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή το Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον της χώρας του πρέπει να είναι έξυπνη. Συγκεκριμένα τόνισε πως «πρέπει να αντιδράσουμε με σύνεση, όχι ενστικτωδώς» κι ότι το Ιράν «θα πρέπει να περιμένει νευρικά χωρίς να γνωρίζει πότε μπορεί να έρθει η επίθεση, όπως έκανε το ίδιο και στο Ισραήλ» αναφερόμενος στην αγωνία των ισραηλινών τη νύχτα του Σαββάτου όταν ξεκίνησε η επίθεση των πυραύλων από την πλευρά του Ιράν.

Ξεχωριστά ο Νετανιάχου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «παραμείνει ενωμένη» απέναντι στην επιθετικότητα του Ιράν «που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη».

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να παραμείνει ενωμένη για να αντισταθεί σε αυτήν την ιρανική επιθετικότητα, που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη», έγραψε ο ισραηλινός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) και κατηγόρησε το Ιράν ότι, τόσο ευθέως όσο και διά εντολοδόχων, διεξάγει μια ευρείας κλίμακας εκστρατεία που «απειλεί όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε επίσης για την υποστήριξή τους «τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες» που συνέβαλαν στην αναχαίτιση πυραύλων και drones από το Ιράν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Αναλυτές εκτιμούν πως το χτύπημα του Ιράν έβγαλε το Ισραήλ από τη διεθνή απομόνωση

Η σύγκρουση Ιράν - Ισραήλ φέρνει κρίση στις τιμές των τροφίμων;

Σύνοδος Κορυφής: Καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider