Ισραήλ: Το πολεμικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της απάντησης προς το Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Το πολεμικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της απάντησης προς το Ιράν
Παρότι η πλειοψηφία εμφανίζεται θετική, δεν υπήρξε ομοφωνία αναφορικά με τον χρόνο εκδήλωσης της και το εύρος της ισραηλινής αντίδρασης.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ τάχθηκε υπέρ της απάντησης προς το Ιράν, αλλά εμφανίζεται διχασμένο ως προς την κλίμακα και το χρονοδιάγραμμα, αναφέρει το Sky Νews.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth, η συνεδρίαση έλαβε τόπο σε ένα υπόγειο καταφύγιο του υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ.

Το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και ο υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ έχουν εξουσίες λήψης αποφάσεων, συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα για να συζητήσουν την ιρανική επίθεση - στην οποία εκτοξεύτηκαν πάνω από 330 πύραυλοι και drones στο Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμα: Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Αναχαιτίσαμε το 99% των επιθέσεων, λέει το Ισραήλ - «Η απάντηση θα είναι πρωτοφανής»

Όπως έγινε γνωστό, η πλειοψηφία του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου είναι θετική σε μια απάντηση προς την Τεχεράνη ύστερα από την επίθεση του Σαββάτου, αλλά δεν κατέληξε σε ομοφωνία αναφορικά με τον χρόνο εκδήλωσης της και το εύρος της.

Αυτό απηχεί αυτό που ανέφερε νωρίτερα μια ισραηλινή πηγή - ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ότι θα απαντούσε στην επίθεση του Ιράν, αλλά δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για τη λεπτομέρειες της ισραηλινής αντεπίθεσης.

«Είναι σαφές ότι το Ισραήλ θα απαντήσει, το ερώτημα είναι πότε και σε ποια κλίμακα», ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος στο δίκτυο NBC News.

Νωρίτερα, ο Μπένι Γκαντζ είχε καταστήσει σαφές ότι το Τελ Αβίβ θα προχωρήσει σε αντίποινα, καθώς δήλωσε ότι «το Ισραήλ θα απαιτήσει ένα τίμημα από το Ιράν ως απάντηση στη μαζική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή»,

«Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που είναι κατάλληλη για εμάς», δήλωσε ο Γκαντζ σε ανακοίνωση του πριν τη σύγκληση του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΝΥΤ: O Μπάινεν «φρέναρε» τα άμεσα ισραηλινά αντίποινα

Ιράν: Είχε γνωστοποιήσει στις ΗΠΑ την πρόθεση διεξαγωγής «περιορισμένης» επιχείρησης για τιμωρία του Ισραήλ

Γκαντζ: Θα απαιτήσουμε τίμημα από το Ιράν την κατάλληλη για εμάς στιγμή

gazzetta
gazzetta reader insider insider