Αργία Πρωτομαγιάς: Μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αργία Πρωτομαγιάς: Μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα
Η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί σήμερα. 

Την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, μεταφέρεται η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς, που «πέφτει» την Μεγάλη Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υπουργική απόφαση εκδόθηκε σήμερα.

Η απόφαση ελήφθη, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μία περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές.

«Η κυβέρνηση τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους εργαζόμενους. Οι πολιτικές μας το επιβεβαιώνουν. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 310 χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες βγήκαν από το φάσμα της ανεργίας και σήμερα εργάζονται. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%, ενώ, από τις αρχές Απριλίου, θα αυξηθεί περαιτέρω. Αντίστοιχη ήταν και η άνοδος του μέσου μισθού. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών των εργαζομένων αποτελούν βασικό πυλώνα της πολιτικής μας», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους, η οποία άνοιξε σήμερα.

Ανέφερε ότι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους και όχι το 70% που ήταν μέχρι σήμερα, τονίζοντας πως σήμερα υπάρχουν 100.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι εργάζονται και από αυτούς, μόνο το 36% το δηλώνουν.

«Θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα», υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγρότες: Επιστρέφουν με τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες για να διαδηλώσουν

Μαρινάκης για αγρότες: Υπάρχουν περιθώρια για πιο έντονη πίεση εκτός συνόρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider