Κομισιόν: Συμφωνίες με Γαλλία και Ιρλανδία για τη στήριξη της επιβολής του κανονισμού για τις ψηφιακές υπηρεσίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Συμφωνίες με Γαλλία και Ιρλανδία για τη στήριξη της επιβολής του κανονισμού για τις ψηφιακές υπηρεσίες
Οι συμφωνίες αυτές αποσκοπούν στην ανάπτυξη εμπειρογνωσίας και ικανοτήτων και ακολουθούν τη σύσταση της Επιτροπής προς τα κράτη μέλη για τον συντονισμό της αντίδρασής τους στη διάδοση και την ενίσχυση παράνομου περιεχομένου.

Διοικητικές συμφωνίες με τις ρυθμιστικές αρχές των μέσων ενημέρωσης της Γαλλίας (Autorité de regulation de la communication audiovisuelle et numérique — Arcom) και της Ιρλανδίας (Coimisiún na Meán) υπέγραψαν οι υπηρεσίες της Επιτροπής, για τη στήριξη των εξουσιών εποπτείας και επιβολής που διαθέτει η Επιτροπή βάσει του κανονισμού για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συμφωνίες αυτές αποσκοπούν στην ανάπτυξη εμπειρογνωσίας και ικανοτήτων και ακολουθούν τη σύσταση της Επιτροπής προς τα κράτη μέλη για τον συντονισμό της αντίδρασής τους στη διάδοση και την ενίσχυση παράνομου περιεχομένου στις «Πολύ μεγάλες επιγραμμικές πλατφόρμες» και στις «Πολύ μεγάλες επιγραμμικές μηχανές αναζήτησης», προτού λήξει η προθεσμία εντός της οποίας τα κράτη μέλη καλούνται να συμβάλουν στην επιβολή του κανονισμού.

Βάσει των εν λόγω διμερών συμφωνιών, οι υπηρεσίες της Επιτροπής και οι αρμόδιες εθνικές αρχές θα μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες, δεδομένα, ορθές πρακτικές, μεθοδολογίες, τεχνικά συστήματα και εργαλεία. Η αποτελεσματική συνεργασία θα βοηθήσει την Επιτροπή στην αξιολόγηση συστημικών κινδύνων, την ταυτοποίηση αναδυόμενων κινδύνων, όπως των σχετικών με τη διάδοση παράνομου περιεχομένου, καθώς και άλλων συστημικών κινδύνων στο πλαίσιο του κανονισμού για τις ψηφιακές υπηρεσίες, όπως η διάδοση παραπληροφόρησης και η προστασία των ανηλίκων.

Οι συμφωνίες έχουν ιδιαίτερη σημασία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 που αναμένεται να συγκροτηθεί το συμβούλιο συντονιστών ψηφιακών υπηρεσιών, το οποίο θα αποτελείται από ανεξάρτητους συντονιστές ψηφιακών υπηρεσιών των κρατών μελών. Όταν το συμβούλιο τεθεί σε λειτουργία, οι συμφωνίες αυτές θα συνεχίσουν να παρέχουν προστιθέμενη αξία για την οργάνωση των πρακτικών σχέσεων μεταξύ των υπηρεσιών της Επιτροπής και των εθνικών αρχών, σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Ενισχύεται η δράση ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και η προστασία των καταναλωτών

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: 11,5 εκατ. ευρώ για την οικονομική ενίσχυση σπουδαστών

Amazon: Δημιουργεί ηλιακό πάρκο στα Μακρυχώρια Αιτωλοακαρνανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider