ΟΠΕΚ+: Συμφωνία για παράταση των εθελοντικών περικοπών της παραγωγής πετρελαίου έως το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΠΕΚ+: Συμφωνία για παράταση των εθελοντικών περικοπών της παραγωγής πετρελαίου έως το 2024
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Σαουδική Αραβία θα προβεί σε πρόσθετη οικειοθελή μείωση κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα ως μέρος της συμφωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:20

Η Σαουδική Αραβία θα προβεί σε πρόσθετη οικειοθελή μείωση κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα ως μέρος της συμφωνίας που συνήψε ο ΟΠΕΚ+ μετά από ώρες τεταμένων διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, αποκάλυψε τη μείωση σε δήλωσή του, καταφέρνοντας για άλλη μια φορά να προκαλέσει έκπληξη. Η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι το πιο ουσιαστικό μέρος της συμφωνίας των μελών του ΟΠΕΚ+, η οποία περιλαμβάνει επίσης μια συμφωνία για την παράταση των εθελοντικών περικοπών έως το 2024.

Ο κύριος κερδισμένος από τη συμφωνία είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία λαμβάνουν ώθηση στην ποσόστωσή τους για το επόμενο έτος. Αυτό έρχεται σε βάρος των Αφρικανών μελών που κλήθηκαν να εγκαταλείψουν μέρος της αχρησιμοποίητης ποσόστωσής τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συνομιλίες διήρκεσαν τόσο πολύ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων επαφών μεταξύ των υπουργών των πετρελαιοπαραγωγών χωρών αργά χθες το βράδυ σε ξενοδοχεία της Βιέννης, στο περιθώριο της συνόδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΠΕΚ+: Αντιδράσεις βρίσκει η πρόταση για νέα περικοπή της παραγωγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider