Τέμπη: Στα χέρια της ανακρίτριας το πολυσέλιδο πόρισμα των πραγματογνωμόνων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέμπη: Στα χέρια της ανακρίτριας το πολυσέλιδο πόρισμα των πραγματογνωμόνων
Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων είναι πολυσέλιδο και συμπεριλαμβάνει στοιχεία όπως τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και τις ευθύνες αυτών που, σε πρώτη φάση, το προκάλεσαν.

Μπαράζ εξελίξεων αναμένεται για το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς καθώς η ανακρίτρια της Λάρισας έχει πλέον στα χέρια της το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, που ορίστηκαν από τις δικαστικές Αρχές, και βάσει του οποίου θα συνεχιστούν και οι έρευνες για την υπόθεση.

Οι δύο δικαστικοί πραγματογνώμονες ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Λάρισας, τον κ. Τζαμαλή. Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι πολυσέλιδο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συμπεριλαμβάνει πολύ σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία, όπως τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και τις ευθύνες αυτών που, σε πρώτη φάση, το προκάλεσαν.

Για την πραγματογνωμοσύνη τους έχουν αξιοποιήσει όλα τα στοιχεία, που είχαν στη διάθεσή τους, όπως είναι οι συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων, τις ηλεκτρονικές αποτυπώσεις του τρένου, ό,τι κατέγραψαν από τον τόπο του δυστυχήματος, καθώς και άλλα στοιχεία, που προκύπτουν από μελέτη του συστήματος λειτουργίας και ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Σε ό,τι αφορά στις συμπληρωματικές διώξεις για την υπόθεση, για τις οποίες υπενθυμίζεται ότι δύο άτομα έχουν μπει στο «κάδρο» των ερευνών μετά και τον 59χρονο σταθμάρχη, θεωρούνται βέβαιες. Η δικαστική έρευνα, ειδικότερα, στρέφεται ως προς τον επιθεωρητή, που πήρε την αναρρωτική άδεια, και έβαλε τον 59χρονο σταθμάρχη στη μοιραία βάρδια, αλλά και ως προς τους υπόλοιπους εργαζομένους του ΟΣΕ, που έχουν συμβάλλει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην τραγωδία.

Νέος γύρος καταθέσεων

Την ίδια ώρα, στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας κατέθεσαν νωρίτερα, σήμερα, και άλλοι έμπειροι σιδηροδρομικοί ως προς τα αίτια, που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα. Με τις καταθέσεις τους, όπως αναφέρεται, βοηθούν τους δικαστές να καταλάβουν τι ακριβώς πήγε λάθος στην υπόθεση και πήρε την τροπή που πήρε. Αξιο αναφοράς είναι ότι και αύριο θα συνεχίστει ο νέος κύκλος καταθέσεων, όπου και θα παρευρεθούν έμπειροι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι είχαν σχέση με τον σταθμό της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα, που θα τους θέσει η ανακρίτρια, η οποία από τις καταθέσεις που έχει στα χέρια της και από το αποδεικτικό υλικό, έχει σχηματίσει μία εξακριβωμένη άποψη για το τι συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28/2). Αυτό που ερευνάται, κατά βασή στην υπόθεση, είναι το ποιος άφησε τον 59χρονο σταθμάρχη μόνο του κατά τη διάρκεια της βάρδιας, η οποίας και κρίνεται ιδιαίτερα απαιτητική τόσο λόγω των βλαβών που σημειώθηκαν προηγουμένως στο δίκτυο, όσο και λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και αν υπήρχε και άλλος σταθμάρχης, που ενδεχομένως να έφυγε νωρίτερα από τη βάρδιά του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέμπη: Ο μηχανοδηγός του Intercity προσπάθησε να προλάβει την τραγωδία - Τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα

Αγωγή της Hellenic Train στον ΟΣΕ για την κακή κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής

Μητσοτάκης σε εκπροσώπους ΕΕ: Θα αξιοποιήσουμε πλήρως την εμπειρία σας για αναβάθμιση των σιδηροδρόμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider