Ισπανία: «Ανάσα» για την οικονομία η αυξημένη τουριστική κίνηση - Πλησιάζει επίπεδο ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: «Ανάσα» για την οικονομία η αυξημένη τουριστική κίνηση - Πλησιάζει επίπεδο ρεκόρ
«Ο τουρισμός έχει ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις» δήλωσε σχετικά ο ΓΓ του ισπανικού ΥΠΟΙΚ.

Απτόητη από το «χάος» που επικρατεί σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης και με διψήφιο αριθμό πληθωρισμού στη χώρα, η Ισπανία υποδέχεται τους καλοκαιρινούς τουρίστες, οι οποίοι αγγίζουν σχεδόν ποσοστό ρεκόρ.

Για την ακρίβεια, ο τουρισμός - ο οποίος αντιστοιχεί περίπου στο 13% της οικονομίας της Ισπανίας - είναι τόσο αυξημένος που αναμένεται να καταγράψει πλήρης ανάκαμψη έναν χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο. Κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε ενθαρρυντικά για τις προοπτικές της χώρας που δέχθηκε ένα από τα πιο ισχυρά πλήγματα στην Ευρώπη, όταν ξέσπασε η πανδημία του 2020.

«Ο τουρισμός έχει ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις - μέχρι πρόσφατα ήταν δύσκολο να σκεφτούμε πως θα επιστρέφαμε στο επίπεδο του 2019» δήλωσε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας του ισπανικού ΥΠΟΙΚ, Carlos Cuerpo.

Αφίξεις ξένων επισκεπτών

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Cuerpo εκτιμά πως η δύναμη της ανάκαμψης του τουρισμού κατά το πρώτο καλοκαίρι χωρίς περιορισμούς λόγω Covid, θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκτιμήσεις οικονομικής ανάπτυξης συνολικά για το έτος. Αυτό θα μπορούσε να διορθώσει τη ζημιά που προκάλεσε η πτώση της ταξιδιωτικής κίνησης.

Σε αυτό το κλίμα, η «πυρετώδης» αύξηση του τουρισμού στην Ισπανία δείχνει πως για την ώρα, οι επισκέπτες παραβλέπουν το... εμπόδιο του πληθωρισμού, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε υψηλό 40 ετών.

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ισπανία πιθανότατα να καταγραφεί και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο τουρισμός είναι σημαντικός οδηγός της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ειδικά για προορισμούς όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να είναι πηγή καλών νέων, την ώρα που η οικονομία της ηπείρου βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο κίνδυνος της ύφεσης παραμονεύει, αν η Ρωσία «κόψει» την παροχή φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπακογιάννης: Στόχος είναι οι τουρίστες να μένουν περισσότερες μέρες στην Αθήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider