Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες
Παράταση 16 ημερών δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες για τους οποίους η προθεσμία έληγε σήμερα, 15 Ιουλίου.

Παράταση 16 ημερών δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες για τους οποίους η προθεσμία έληγε σήμερα, 15 Ιουλίου. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 31η Ιουλίου 2022 με τη σχετική ανακοίνωση να επικαλείται τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση (και οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών) και τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του ελληνικού κτηματολογίου.

Μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο ζητά η Περιφέρεια

Όπως είναι γνωστό, η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να επισπεύσει μια διαδικασία η οποία ούτως ή άλλως στη χώρα μας ξεκίνησε με καθυστέρηση. Ωστόσο, όπως αναφέρει σχετική πηγή μιλώντας στο Insider.gr, η παράταση αυτή ίσως να μην επαρκεί για να καλυφθεί ο όγκος των εργασιών που απαιτείται με πολλές περιφέρειες να ζητούν μεγαλύτερη παράταση, ακόμη και τρίμηνη όπως συνέβη με την Περιφέρεια Κρήτης.

Σε κάθε περίπτωση, η παράταση θα επιτρέψει σε πολίτες οι οποίοι δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να εισέλθουν στην ψηφιακή πλατφόρμα του Κτηματολογίου για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ενώ θα δώσει και άνεση χρόνου στους εμπλεκόμενους επαγγελματίες οι οποίοι αναλαμβάνουν τις αντιρρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη.

Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής στον ιστότοπο του Ελληνικού Κτηματολογίου. Το Ελληνικό Κτηματολόγιο έχει αναπτύξει και παρέχει χρηστικά ψηφιακά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στην οριοθέτηση της έκτασης για την οποία θέλετε να υποβάλετε αντιρρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς παράταση οι αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες

Βουλή: Έκκληση Θ. Λιβάνιου στους πολίτες να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο

Ποιες διατάξεις για το Κτηματολόγιο περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider