Πυρκαγιές σε Αχαΐα και Λευκάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές σε Αχαΐα και Λευκάδα
Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις Πόρτες Αχαΐας πέρασε στην Ηλεία. Μήνυμα μέσω 112 για απομάκρυνση των κατοίκων της κοινότητας Βάλμης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:41

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, της Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, η φωτιά έχει περάσει από την Αχαΐα στην Ηλεία. Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή, Βάλμη της Ηλείας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά την κοινότητα και να κινηθούν προς την κοινότητα Αγραπιδοχώρι. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού Βάλμη Ηλείας.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 σε δασική έκταση στις Πόρτες Αχαΐας είναι σε εξέλιξη κι επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στο Πόρτο Κατσίκι

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3μιση το μεσημέρι και καίει χαμηλή θαμνώδη βλάστηση, ενώ δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής απειλή για κάποιον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ilialive

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider