Τέλος στη χρήση μάσκας στα καταστήματα από 1/6 - Παραμένει υποχρεωτική σε ΜΜΜ, νοσοκομεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στη χρήση μάσκας στα καταστήματα από 1/6 - Παραμένει υποχρεωτική σε ΜΜΜ, νοσοκομεία
Μόνο στα νοσοκομεία και στα γηροκομεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου (Τρένα, λεωφορεία, τραμ) θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας μετά και την 1η Ιουνίου σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και στα εμπορικά καταστήματα και στα ΜΜΜ με αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τρένα) από την 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η μάσκα καταργείται και για τότε εργαζόμενους στους παραπάνω χώρους.

Στις αστικές συγκοινωνίες παραμένει υποχρεωτική, όπως και στις δομές Υγείας και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν.

Η συζήτηση και οι αποφάσεις σχετικά με τα πλοία και τα σχολεία μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα, καθώς η επιτροπή θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα. Μέχρι τότε, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική ως έχει.

Ο Κ. Πλεύρης έκανε ξεκάθαρο ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Η Επιτροπή αποφασίζει για τις μάσκες – Τι προβληματίζει τους επιστήμονες

Κορονοϊός: 4.626 νέα κρούσματα και 19 νεκροί στο 24ωρο - Στους 161 οι διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider