Νέα πολιτική κρίση στα κατεχόμενα - Παραιτήθηκε η αποκαλούμενη κυβέρνηση του ψευδοκράτους

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα πολιτική κρίση στα κατεχόμενα - Παραιτήθηκε η αποκαλούμενη κυβέρνηση του ψευδοκράτους
Μόλις δύο μήνες μετά τον σχηματισμό της αποκαλούμενης Κυβέρνησης στα κατεχόμενα, το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται και πάλι σε περίοδο αβεβαιότητας.

Την παραίτησή της υπέβαλε η λεγόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού του ψευδοκράτους Φαΐζ Σουτζούογλου, έπειτα από έντονη αντιπαράθεση με τον λεγόμενο υπουργό Δημοσιονομικών, Σουνάτ Ατούν.

Η πολυήμερη αντιπαράθεση των δύο ανδρών ξεκίνησε από τις αποφάσεις σχετικά με τις αυξήσεις σε τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και τη γενικότερη δυσκολία των Τουρκοκυπρίων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής, ενώ κορυφώθηκε μετά από ανακοινώσεις σχετικά με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ψευδοπρωθυπουργό. Ο τελευταίος τάχθηκε υπέρ της μείωσης της τιμής, ενώ ο Ατούν εξέφρασε δημοσίως την διαφωνία του.

Μόλις δύο μήνες μετά τον σχηματισμό της αποκαλούμενης Κυβέρνησης στα κατεχόμενα, το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται και πάλι σε περίοδο αβεβαιότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, πριν κάνει δεκτή την παραίτηση των μελών του σχήματος, είχε διαβουλευθεί με την Αγκυρα.

Ο Σουτζιούογλου, επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, είχε στείλει επιστολή στον Ερσίν Τατάρ, ζητώντας του να παύσει τον Ατούν, αλλά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν το έπραξε και φέρεται να είπε ότι θα αξιολογήσει το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι αγανακτισμένοι της Κρήτης - Λ. Καρχιμάκης: Κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης

Φόροι: Συνεπείς στις πληρωμές 9 στις 10 επιχειρήσεις και 8 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων

Tο τίμημα για την Εγνατία - Αμερικανικό LNG μέσω Ελλάδας - Η φούσκα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider