Ινδία: Υποχρεωτική και πάλι η μάσκα στο Νέο Δελχί λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Newsroom
Μοιράσου το
Ινδία: Υποχρεωτική και πάλι η μάσκα στο Νέο Δελχί λόγω αύξησης των κρουσμάτων
Οι νοσηλείες παραμένουν κάτω του 1%. Όμως ο ο αντικυβερνήτης του Δελχί, Ανίλ Μπαϊτζάλ πρόσθεσε: «Αποφασίστηκε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους».

Οι αρχές του Νέου Δελχί επανέφεραν από σήμερα την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας καθώς τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα κρούσματα της Covid-19 στην ινδική πρωτεύουσα.

«Λόγω της πρόσφατης αύξησης των θετικών κρουσμάτων και, όπως συνιστούν οι ειδικοί, αποφασίστηκε να εντείνουμε τα διαγνωστικά τεστ, να επικεντρωθούμε στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και να διασφαλίσουμε ότι θα τηρείται αυστηρά η αρμόζουσα συμπεριφορά» ανέφερε ο αντικυβερνήτης του Δελχί, Ανίλ Μπαϊτζάλ, σε ανάρτηση στο Twitter.

Οι νοσηλείες παραμένουν κάτω του 1%. Όμως ο Μπαϊτζάλ πρόσθεσε: «Αποφασίστηκε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους».

Σήμερα οι αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν 2.067 νέα κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων το 30% καταγράφηκε στο Νέο Δελχί. Συνολικά έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό περισσότεροι από 43 εκατομμύρια άνθρωποι από την αρχή της πανδημίας. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 40 και οι περισσότεροι από αυτούς καταγράφηκαν στην Κεράλα. Επισήμως οι νεκροί ανέρχονται σε 522.006, ωστόσο πιστεύεται ότι ο πραγματικός αριθμός τους μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 4 εκατομμύρια.

Ο απολογισμός των ημερήσιων μολύνσεων κυμαινόταν σε υψηλό μηνός τις τελευταίες ημέρες, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες καταργήθηκαν τα περισσότερα προληπτικά μέτρα και τα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας. Όμως πολλές συνοικίες στα βόρεια του Νέου Δελχί επέβαλαν ξανά την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πέρσι την άνοιξη η Ινδία κατέγραφε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Αίρεται την Πρωτομαγιά η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους

Ισραήλ: Η κυβέρνηση καταργεί (ξανά) την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Ισπανία: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από αύριο