Ουκρανία: Οι Ρώσοι διαψεύδουν τα περί χρήσης χημικών όπλων στη Μαριούπολη - Το Κίεβο ελέγχει τις αναφορές του Αζόφ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Οι Ρώσοι διαψεύδουν τα περί χρήσης χημικών όπλων στη Μαριούπολη - Το Κίεβο ελέγχει τις αναφορές του Αζόφ
Κατηγορηματική διάψευση των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονμπάς για τα όσα ισχυρίστηκαν τα μέλη του Αζόφ.

Σε κατηγορηματική διάψευση των αναφορών περί χρήσης χημικών όπλων από την πλευρά της Ρωσίας για την κατάληψη της Μαριούπολης στην Ουκρανία προχώρησαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας, την ώρα που η κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ελέγχει τις αναφορές που έκαναν χθες μέλη του τάγματος Αζόφ.

Εκπρόσωπος των αυτονομιστών στο Ντονμπάς, ο Έντουαρντ Μπασούριν, δήλωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax πως δεν έγινε χρήση χημικών από την πλευρά των αυτονομιστών.

Από την πλευρά του Κιέβου, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, δήλωσε πως η κυβέρνηση ερευνά τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χρήση όπλων φωσφόρου από την ρωσική πλευρά στη Μαριούπολη.

Υπενθυμίζεται πως χθες μέλη του τάγματος Αζόφ ισχυρίστηκαν πως άγνωστη ουσία ερρίφθη από drone του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως είναι ένα σενάριο που η χώρα του εξετάζει σοβαρά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει χρήση τέτοιων όπλων από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την Τρίτη

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ιρίνα Βερεστσούκ, ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Ρωσία για το άνοιγμα 9 ανθρωπιστικών διαδρόμων την Τρίτη, για την απομάκρυνση αμάχων από τις εμπόλεμες ζώνες.

Σύμφωνα με την ίδια, θα ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος και για την Μαριούπολη, απ' όπου πολίτες θα μπορούν να αποχωρούν με ιδιωτικά οχήματα.

Πέντε από τους εννέα διαδρόμους αφορούν την περιοχή του Λουγκάνσκ, στα ανατολικά της χώρας, με την Βερεστσούκ να υποστηρίζει πως δέχονται έντονα πυρά από το ρωσικό πυροβολικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Επικοινωνία Πούτιν με τον Λουκασένκο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ανοίγουν 9 ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την Τρίτη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένταση των μαχών για τις επόμενες εβδομάδες αναμένουν οι Βρετανοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider