Σμυρλής: Ο συμβουλευτικός ρόλος του ΥΠΕΞ σε πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω της ουκρανικής κρίσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σμυρλής: Ο συμβουλευτικός ρόλος του ΥΠΕΞ σε πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω της ουκρανικής κρίσης
Smyrlis
Ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε την συμβουλευτική συνδρομή που μπορεί να παράσχει το Υπουργείο Εξωτερικών σε πληττόμενες ελληνικές επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης.

Τα περιορισμένης ως τώρα έκτασης προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο της Enterprise Greece, Ιωάννη Σμυρλή, την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων, ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε στο συντονιστικό ρόλο της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, σε σχέση με τους λοιπούς εμπλεκόμενους κυβερνητικούς φορείς, όσον αφορά την ενημέρωση του ελληνικού επιχειρείν για τις διαφορετικές επιμέρους πτυχές και επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας.

Κλείνοντας, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε την συμβουλευτική συνδρομή που μπορεί να παράσχει το Υπουργείο Εξωτερικών σε πληττόμενες ελληνικές επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider